Γονείς κατά Γαβρόγλου στο ΣτΕ -Για την κλήρωση των σημαιοφόρων - iefimerida.gr

Γονείς κατά Γαβρόγλου στο ΣτΕ -Για την κλήρωση των σημαιοφόρων

Στο ΣτΕ γονείς για την κλήρωση των σημαιοφόρων (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρά κατά του προεδρικού διατάγματος του Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσαν στο ΣτΕ οι γονείς 7 αριστούχων μαθητών, ζητώντας να κριθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι διατάξεις που προβλέπουν τον θεσμό της κλήρωσης για την επιλογή των σημαιοφόρων και όχι τους αριστούχους.

Η προσφυγή έγινε από γονείς μαθητών της πέμπτης και της έκτης δημοτικού από τη Θεσσαλονίκη.

Οι προσφεύγοντες «πατούν» στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας για να στηρίξουν την προσφυγή τους υποστηρίζοντας ότι «καταργείται η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις του μαθητή/μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου δια κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ΄ όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)».

Συνδέουν μάλιστα τη σημαία με τον αριστούχο μαθητή όχι όπως υποστηρίζουν για να τιμηθεί ο μαθητής αλλά για να τιμηθεί η ελληνική σημαία.

Ακόμη σημειώνουν ότι το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας, ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικο-ιδεολογικό».

Τέλος οι γονείς κάνουν μνεία και στο άρθρο 16 του Συντάγματος που αφορά την προστασία της Παιδείας, κάνει λόγο για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣτΕ Κώστας Γαβρόγλου σημαιοφοροι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ