Μπαρουέν: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία - iefimerida.gr

Μπαρουέν: Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

Μπαρουέν: Έχουμε όλα τα στοιχεία για μια συμφωνία το απόγευμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας το απόγευμα, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν.

Σε δήλωσή του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Φρανσουά Μπαρουέν υποστήριξε ότι «έχουμε όλα τα στοιχεία για μία συμφωνία» έτσι ώστε η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία τον επόμενο μήνα. Και πρόσθεσε «αυτό θα υποστηρίξω ως υπουργός Οικονομικών απόψε», αναφερόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Θέλω να κατορθώσουμε οι μεν και οι δε, μέλη του Eurogroup, να λάβουμε υπ΄όψιν όλα όσα πραγματοποιήθηκαν εδώ και πολλές εβδομάδες, ακόμη και μήνες, από την ελληνική κυβέρνηση και τις πολιτικές παρατάξεις που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό», είπε.

Οι αποφάσεις δεν μπορούν να καθυστερήσουν άλλο «για δύο λόγους», εξήγησε ο Φρανσουά Μπαρουέν αναφερόμενος στις δεσμεύσεις της Αθήνας και στις πιθανότητες η χώρα να περιέλθει «σε χρεοκοπία», πράγμα που «η Γαλλία επιδιώκει να αποφευχθεί εδώ και 18 μήνες».

«Ο πρώτος λόγος είναι ότι το ελληνικό κοινοβούλιο συνήλθε την περασμένη εβδομάδα, ότι η συντεταγμένη κυβέρνηση συνασπισμού δεσμεύθηκε γραπτώς, όπως ζητούσαμε, ότι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές πραγματοποιούνται...οι πολιτικές δεσμεύσεις έχουν ληφθεί», πρόσθεσε.

«Και (οι αποφάσεις) δεν μπορούν να καθυστερήσουν και για έναν ακόμη λόγο, διότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον Μάρτιο τη λήξη ομολόγων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ