Ο λόγος που η ηθοποιός Hedy Lamarr είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους εφευρέτες του κόσμου - iefimerida.gr

Ο λόγος που η ηθοποιός Hedy Lamarr είναι ανάμεσα στους μεγαλύτερους εφευρέτες του κόσμου

apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πως «η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου», όπως ήταν γνωστή το 1938 στο Χόλιγουντ, απέδειξε ότι ήταν κάτι παραπάνω από άλλη μια όμορφη γυναίκα της εποχής, θέτοντας τις βάσεις της σύγχρονης τεχνολογίας επικοινωνιών.

Η αυστριακή ηθοποιός με την κλασική ομορφιά της κέρδισε μια θέση στη χρυσή εποχή του κινηματογράφου έχει στο βιογραφικό της πολλές πρωτιές. Το 1933, όταν ήταν μόλις 18 ετών, η Χέντι Λαμάρ έγινε η πρώτη γυναίκα που έχει υποδυθεί και έχει δείξει οργασμό στον κινηματογράφο.

H έκφραση της ηδονής στο πρόσωπό της και οι γυμνές σκηνές κατέστησαν την ταινία Ecstasy ανάρπαστη. Αυτό δε φάνηκε να αρέσει καθόλου στο συζυγό της Φρίντριχ Μάντλ ο οποίος, προσβεβλημένος, αγόρασε όσες πιο πολλές κόπιες του φιλμ μπόρεσε προκειμένου να τις καταστρέψει.

Εγκλωβισμένη μέσα σε έναν καταπιεστικό γάμο, η Χέντι Λαμάρ έμεινε πίσω κινηματογραφικά. Βέβαια είναι σχετικό αν αυτό, τελικά, τής έκανε καλό ή κακό, αφού χάρη στη σχέση της με τον αυταρχικό Μαντλ μπορούσε να παρευρίσκεται σε συναντήσεις και συνέδρια με θέμα την στρατιωτική τεχνολογία. Εκεί ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τις εφαρμοσμένες επιστήμες, πράγμα που, όπως απεδείχθη, ήταν το κατάλληλο ερέθισμα για να φέρει στην επιφάνεια το ταλέντο της στην επιστήμη.

Διάβασε τη συναρπαστική ιστορία της Χέντι Λαμάρ και την ανακάλυψη της στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ HEDY LAMARR εφευρέτης wifi
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ