Εθνική ομάδα: Θετικό πρόσημο για Σκίμπε, με πολλά «αλλά» -Τα δεδομένα για τον Γερμανό - iefimerida.gr

Εθνική ομάδα: Θετικό πρόσημο για Σκίμπε, με πολλά «αλλά» -Τα δεδομένα για τον Γερμανό

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το EURO 2016 της Γαλλίας, η Ελλάδα το είδε από το… σπίτι της.

Το Μουντιάλ 2018 της Ρωσίας, το ίδιο. Η Εθνική ομάδα μένει για δεύτερη φορά εκτός από μεγάλη διοργάνωση και όσα πέτυχε από το 2004 μέχρι το 2014, μοιάζουν πια… μακρινό παρελθόν.

Βεβαίως, η Ελλάδα αποκλείστηκε από την ποιοτικότερη Κροατία και έφτασε μέχρι τα μπαράζ σε όμιλο με Βέλγιο - Βοσνία. Και για αυτά ο Μίκαελ Σκίμπε παίρνει θετικό πρόσημο, αφού συμμάζεψε ένα ποδοσφαιρικό συνονθύλευμα όπως αυτό που παρέλαβε.

Η πτώση της Εθνικής σταμάτησε, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν έντονες αμφιβολίες αν μπορεί ο Γερμανός να… πάει πιο πέρα την χώρα μας και να την επαναφέρει (αρχικά) στην ευρωπαϊκή ελίτ. Υπάρχουν σκέψεις για προπονητή υψηλότερου επιπέδου, και αυτοί που λένε να μείνει ο Σκίμπε να συνεχίσει το έργο του για τα προκριματικά του EURO 2020. Στους τελευταίους και αρκετοί διεθνείς ποδοσφαιριστές…

Η αλήθεια είναι ότι η «γεύση» που μένει δεν είναι «γλυκιά» αφού κόντρα στους Κροάτες η Ελλάδα έμοιαζε «αδιάβαστη», απροετοίμαστη και με εμμονές σε παίκτες (Τζιόλης, Μανιάτης, Ταχτσίδης κ.α. –δεν έπαιζαν Χριστοδουλόπουλος, Κουρμπέλης, Πέλκας, δεν κλήθηκε καν ο Μπακάκης) που… κόστισαν. Εν ολίγοις η Ελλάδα δεν πάλεψε, όσο μπορούσε και «παραδόθηκε».

Το συμβόλαιο του Σκίμπε τελειώνει στις 30 Νοεμβρίου και η ΕΠΟ δείχνει διάθεση να τον κρατήσει. Φαίνεται πως η ΕΠΟ έχει πάρει την απόφαση να επεκτείνει την συνεργασία με τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό για δυο ακόμη χρόνια και να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην προκριματική φάση του EURO 2020, όπου στόχος φυσικά είναι η πρόκριση στα τελικά. Πάντως αν γίνει το τελευταίο, θα γίνει με πολύ λιγότερα από τα 560.000 ευρώ που παίρνει ο Γερμανός τώρα. Ο ίδιος θέλει να μείνει και θα το κάνει και με λιγότερα χρήματα…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ