Γερμανία: Οι όροι που θέτουν οι Πράσινοι για να συγκυβερνήσουν - iefimerida.gr

Γερμανία: Οι όροι που θέτουν οι Πράσινοι για να συγκυβερνήσουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν επιθυμώ για τέσσερα χρόνια έναν συνασπισμό διαφωνούντων. Οι Πράσινοι θα επιμείνουν στις κεντρικές θέσεις τους, αλλά στον δρόμο προς την συγκρότηση συνασπισμού μπορούμε να τις διαπραγματευτούμε», είπε ο Τσεμ Εζντεμίρ, συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων.

Σε συνέντευξή του στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF) ενόψει του τελικού γύρου των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των τεσσάρων δυνητικών εταίρων (Xριστιανοδημοκρατων / CDU, Χρισταινοκοινωνιστών / CSU, Φιλελευθέρων / FDP και Πρασίνων / Die Gruenen), τόνισε επίσης πως: «Στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας, στην οποία όμως να αντικατοπτρίζονται οι απόψεις όλων των συμμετεχόντων κομμάτων»

Ο κ. Εζντεμίρ υπογράμμισε ότι επιθυμεί και την «αλλαγή ύφους στην πολιτική» και για τον λόγο αυτό δεν προτίθεται να κακολογεί τους άλλους συνομιλητές. «Χρειαζόμαστε ένα κλίμα, στο οποίο μπορούμε να συνεργαζόμαστε. Η Τζαμάικα δεν είναι ο συνασπισμός τον οποίον θα επιθυμούσαν τα κόμματα, το θέλησαν όμως οι εκλογείς. Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας. Για την ενδεχόμενη κατανομή υπουργείων δεν θα πρέπει όμως να γίνει από τώρα συζήτηση» προσέθεσε ο ηγέτης των Πρασίνων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία Πράσινοι όροι συγκυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ