Sugar baby αποκαλύπτει: Εβγαλα 90.000 δολάρια σε 2 χρόνια χωρίς καν να κάνω σεξ - iefimerida.gr

Sugar baby αποκαλύπτει: Εβγαλα 90.000 δολάρια σε 2 χρόνια χωρίς καν να κάνω σεξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση στα χρέη των φοιτητών στις ΗΠΑ είναι τόσο μεγάλη, που το τελευταίο διάστημα, ένα μεγάλο μέρος νέων γυναικών – και μερικών ανδρών – ακολουθούν μια ασυνήθιστη προσέγγιση για την πληρωμή των φοιτητικών σπουδών.

Μέσα από dating websites, όπως το SeekingArrangement.com, τα sugar babies, όπως ονομάζονται, γνωρίζουν πλούσιους, μεγάλους συνήθως σε ηλικία άνδρες που θέλουν να ξοδέψουν χρήματα γι’ αυτούς.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια Sugar Babies στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ήταν φοιτητές το 2016. Πολλά από αυτά στράφηκαν στο site για να βρουν κάποιον που θα πληρώσει για την εκπαίδευσή τους, ώστε να αποφοιτήσουν χωρίς να έχουν χρέη.

Σε αντάλλαγμα, τα sugar babies τους συνοδεύουν σε δείπνα, παρακολουθούν εκδηλώσεις ή συνοδεύουν τον Sugar Daddy σε ταξίδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, παρέχουν συντροφικότητα ή δημιουργούν μια σχέση μέντορα- μαθητή. Σε άλλες περιπτώσεις, οι όροι της συμφωνίας περιλαμβάνουν φυσική οικειότητα.

Το SeekingArrangement.com ιδρύθηκε από τον απόφοιτο του MIT, Μπράντον Γουέιντ το 2006 και τώρα αριθμεί πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το το μεγαλύτερο site Sugar Baby στο διαδίκτυο.

Πριν από μερικά χρόνια, ο ιστότοπος παρατήρησε μια αύξηση του αριθμού των μελών του που υπέγραφαν με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάποιου πανεπιστημίου, δήλωσε στο Business Insider ο Αλέξις Τζέρμανι, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας.

Αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία μάρκετινγκ – που ονομάστηκε Sugar Baby University – στοχεύοντας σε φοιτητές με χρέη και νέους που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο αλλά φοβούνται να πάρουν δάνειο.

«Κάποιοι από τους Sugar Daddies έχουν στο μυαλό τους το σενάριο του ‘λευκού ιππότη’ και θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν κάποιον» δήλωσε ο Τζέρμανι. Το μέσο ετήσιο εισόδημα των Sugar Daddies, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν οι ίδιοι, είναι τα 250.000 δολάρια.

Sugar baby αποκαλύπτει: Εβγαλα 90.000 δολάρια σε 2 χρόνια χωρίς καν να κάνω σεξ | iefimerida.gr 0

Προκειμένου να κατανοήσει κανείς πώς είναι αυτές η συνεργασίες, το Business Insider μίλησε με την Κριστίνα, μια 29χρονη Sugar Baby που ζει στο Λας Βέγκας.

Η Κριστίνα είναι φοιτήτρια και εργάζεται ως sugar baby για να καλύψει τα έξοδά της. Φωτογραφία: SeekingArrangements.com

Η Κριστίνα είναι φοιτήτρια MBA στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, και στράφηκε στο SeekingArrangement.com πριν από λίγα χρόνια για βοήθεια με τα έξοδα του πανεπιστημίου, αφού ο θείος της, που προηγουμένως πλήρωνε για την εκπαίδευσή της, πέθανε.

«Τότε ήταν που είδα πόσα ήταν τα χρέη μου και μόλις είχα ξεκινήσει το MBA μου» δήλωσε η Κριστίνα, που είχε ήδη πτυχίο στη μόδα και το εμπόριο και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στη μέση της απόκτησης του δεύτερου πτυχίου της στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Όκλαντ. «Εκείνη την περίοδο σκεφτόμουν πως δεν μπορούσα να το πληρώσω».

Κάποιες φίλες της, σύστησαν την Κριστίνα στο SeekingArrangement.com και την ενθάρρυναν να βρει έναν Sugar Daddy για να καλύψει τα έξοδά της. Με προτεραιότητά της την εκπαίδευσή της, η Κριστίνα σκέφτηκε πως θα ήταν διαφορετική από ένα τυπικό sugar baby που κυνηγά μετρητά και πανάκριβα δώρα.

«Ένα από τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν σχεδόν όλοι, και από τις δύο πλευρές είναι: ‘τι ψάχνετε;’ γιατί θέλουμε να βεβαιωθούμε πως βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά» εξήγησε η Κριστίνα, που δηλώνει πως δεν είναι διατεθειμένη να κάνει σεξ για χρήματα, αν και γνωρίζει κάποια sugar babies που το κάνουν.

«Δεν ενδιαφέρομαι για one-night stand με ανθρώπους που επισκέπτονται το Λας Βέγκας για μερικές ημέρες- δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αν αυτό είναι που θέλει κάποιος, η απάντησή μου είναι ευχαριστώ για την προσφορά, αλλά δε θα πάρω» εξηγεί.

Sugar baby αποκαλύπτει: Εβγαλα 90.000 δολάρια σε 2 χρόνια χωρίς καν να κάνω σεξ | iefimerida.gr 1

«Στο προφίλ μου αναφέρει πως το μόνο που ψάχνω είναι βοήθεια για να πληρώσω για τα δίδακτρα και τα συγγράμματα του πανεπιστημίου μου» είπε η Κριστίνα. Παρόλα αυτά, υπήρξαν καταστάσεις όπου η Κριστίνα συμφώνησε σε ένα δείπνο υπό τους δικούς της όρους ενώ δέχτηκε ακόμη και προτάσεις για σεξ. Έμαθε πως ο χώρος δεν είναι «αλάνθαστος».

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Κριστίνα λέει ότι υπήρξαν τρεις sgar daddies στη ζωή της που τη βοήθησαν να πληρώσει για το πανεπιστήμιο. Οι άνδρες, εκ των οποίων τουλάχιστον ο ένας είναι παντρεμένος με παιδιά, θα ρωτήσουν πόσα χρωστάει στο πανεπιστήμιο και κατόπιν της κόβει μία επιταγή. Η Κριστίνα εκτιμά πως συνολικά έχει λάβει τουλάχιστον 90.000 δολάρια από αυτούς τους άνδρες και άλλους που πληρώνουν για δίδακτρα, βιβλία, εργατήρια και άλλα έξοδα που συνδέονται με την εκπαίδευση.

«Οι άνδρες είναι πιο ευγενικοί και πιο πρόθυμοι να κάνουν περισσότερα για εσάς [όταν δεν είστε απαιτητικοί)... σε αντίθεση με κάποιον που κάθεται εκεί και λέει, αυτά περιμένω από εσένα και αν πάρω λιγότερα δεν θα κάνω τίποτα μαζί σου» είπε.

Η Κριστίνα έλαβε επιπλέον χρήματα μετά τις τελικές εξετάσεις της, ώστε να κάνει λίγα πράγματα για τον εαυτό της αλλά και να καλύψει κάποιους άλλους λογαριασμούς της, όπως η ασφάλεια και το ενοίκιο. Οι Sugar Daddies επίσης σχεδιάζουν και πληρώνουν για πανάκριβες αποδράσεις Σαββατοκύριακου. Ξέρουν ότι το πανεπιστήμιο είναι η πρώτη μου προτεραιότητα» λέει η Κριστίνα. «Αν μου προτείνουν κάποιο ταξίδι και τους πω ότι δεν μπορώ γιατί έχω μαθήματα, τότε κάνουν πίσω αμέσως».

Η Κριστίνα έχει άλλα δύο εξάμηνα πριν τελειώσει το MBA της, και τότε ελπίζει να φοιτήσει στη Νομική. Όταν δεν είναι απασχολημένη με τη σχολή της, η Κριστίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και ένα είδος μοντέλου που πληρώνεται από πλούσιους για να καθίσει μαζί τους στο VIP τραπέζι τους σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ή στην καμπάνα τους δίπλα στην πισίνα.

Είναι μια άλλη πηγή εισοδήματος, οπότε δε χρειάζεται να βασίζεται μόνο στα χρήματα που παίρνει από τους Sugar Daddies. Αλλά τα κέρδη από αυτή τη δουλειά – από 50 έως 100 δολάρια την ώρα για να κάνει το μοντέλο – ωχριούν μπροστά σε αυτά που βγάζει από τους sugar daddies.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ sugar baby sugar daddies φοιτητικά δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ