Γραφειοκρατική τρέλα: Το Δημόσιο διεκδικεί από ιδιώτες σπίτια σε Γαλάτσι, Ψυχικό, Ν. Ιωνία, Περιστέρι - iefimerida.gr

Γραφειοκρατική τρέλα: Το Δημόσιο διεκδικεί από ιδιώτες σπίτια σε Γαλάτσι, Ψυχικό, Ν. Ιωνία, Περιστέρι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαζικές ενστάσεις για την κυριότητα κατοικιών χιλιάδων πολιτών έχει καταθέσει το δημόσιο κατά τη διαδικασία κτηματογράφησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατά κύριο λόγο διαμερισμάτων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, το Γαλάτσι, η Νέα Ιωνία, το Νέο Ηράκλειο και το Περιστέρι έχουν λάβει «ραβασάκια » από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, με τα οποία ενημέρωνονται ότι το Δημόσιο διεκδικεί δικαιώμα κυριότητες, καθώς η κατοικία τους βρίσκεται σε περιοχές που παραμένουν δημόσια κτήματα.

«Σας αποστέλλουμε αντίγραφο της υποβληθείσας ένστασης από την Υπηρεσία μας στο Κτηματολογικό Γραφείο Ψυχικού Αττικής για ενημέρωσή σας. Προβάλλουμε ίδιο δικαίωμα κυριότητας, καθώς πρόκειται για δάση, δασικές εν γένει και χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν σε σχέδιο πόλης και ενώ απώλεσαν τον δασικό τους χαρακτήρα, δεν έπαψαν να είναι δημόσια κτήματα, εφόσον δεν έχουν αναγνωριστεί ως ιδιωτικές».

Αυτό αναγράφεται σε ένα από τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, έκπληκτοι πολίτες, κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στις προαναφερόμενες περιοχές.

«Πρόκειται για ένα μαζικό κύμα διεκδίκησης ιδιωτικών περιουσιών από την πλευρά του Δημοσίου, που προέρχεται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών της παραπάνω υπηρεσίας, στο πλαίσιο της διαδικασίας κτηματογράφησης.

Συνολικά, εκτιμάται ότι έχουν αποσταλεί πάνω από 20.000 ειδοποιητήρια τους τελευταίους μήνες σε σειρά δήμων της Αττικής» αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή Δημοσίου ουσιαστικά ταλαιπωρεί τους πολίτες αφού θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολο να του κατακυρωθεί η ιδιοκτησία χιλιάδων ακινήτων και είναι καθαρά γραφειοκρατικού χαρακτήρα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για υποχρέωση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια. Από τη στιγμή που το αρμόδιο δασαρχείο τούς κοινοποιεί ότι τα παραπάνω δικαιώματα έχουν δημόσιο χαρακτήρα, οι υπηρεσίες οφείλουν να προχωρήσουν σε ενστάσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να κατηγορηθούν για απιστία και για μη προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, σημειώνεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ως εκ τούτου, παρά το γεγονός ότι και το ίδιο το Δημόσιο δηλαδή γνωρίζει ότι οι ενστάσεις στις οποίες προχωρεί είναι, σε συντριπτικό ποσοστό, άνευ ουσίας και εκ των προτέρων χαμένες, συνεχίζεται η ίδια πρακτική, αντί να ληφθεί κάποια σχετική νομοθετική μέριμνα.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες καλούνται να προχωρήσουν σε νομικά έξοδα, προκειμένου να έχουν την απαιτούμενη νομική συνδρομή για την απόδειξη του αυτονόητου, ότι δηλαδή είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της περιουσίας τους, η οποία μάλιστα έχει αποτελέσει και αντικείμενο βαρύτατης φορολογικής επιβάρυνσης τα τελευταία χρόνια, από το ίδιο το κράτος που τώρα εμφανίζεται να τη διεκδικεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ