Θύματα ληστείας μέλη της ομάδας του Λιούις Χάμιλτον -«Αστραψε και βρόντηξε» ο πρωταθλητής της F1

Θύματα ληστείας από ενόπλους έπεσαν τα μέλη της ομάδας του παγκόσμιου πρωταθλητής της F1 Λιούις Χάμιλτον, την παραμονή του Grand Prix της Βραζιλίας.

Ένα mini-bus που μετέφερε το προσωπικό της Mercedes πίσω στο ξενοδοχείο της αποστολής, έπεσε θύμα ενόπλων στις 10.000 τοπική ώρα. Ένας εκ των δραστών μάλιστα, σημάδεψε με πυροβόλο όπλο το κεφάλι μέλους της αποστολής, σύμφωνα με τον Χάμιλτον.

«Λήστεψαν ένα mini-bus με όπλο» ανέφερε η Mercedes. «Εκλάπησαν τιμαλφή αλλά όλοι είναι ασφαλείς και δεν έχουν τραυματιστεί που είναι το πιο σημαντικό».

Some of my team were held up at gun point last night leaving the circuit here in Brazil. Gun shots fired, gun held at ones head. This is so upsetting to hear. Please say a prayer for my guys who are here as professionals today even if shaken.

Ο Χάμιλτον έγραψε σε tweet το πρωί του Σαββάτου: «Κάποιοι από την ομάδα μου έπεσαν θύματα ληστείας με πυροβόλο όπλο χθες το βράδυ. Έπεσαν πυροβολισμοί και ένα όπλο σημάδευε το κεφάλι κάποιου μέλους της ομάδας. Είναι τόσο σκληρό που το ακούω. Σας παρακαλώ προσευχηθείτε για τα παιδιά που ως επαγγελματίες είναι εδώ σήμερα παρόλο που είναι ακόμη συγκλονισμένοι».

Οι μηχανικοί και το υπόλοιπο προσωπικό ταξιδεύουν από και προς την πίστα με mini-bus ενώ έχουν εντολές να μην φορούν τα ρούχα της ομάδας.

This happens every single year here. F1 and the teams need to do more, there’s no excuse!

Ο Χάμιλτον πρόσθεσε: «Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο εδώ. Η F1 και οι ομάδες πρέπει να κάνουν περισσότερα, δεν υπάρχει δικαιολογία!».

Το περιστατικό αυτό – το οποίο είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια πριν τον αγώνα της Κυριακής – σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες που ένας μέλος του προσωπικού της Mercedes πέφτει θύμα ληστείας με όπλο.

Πέρυσι, στο Μεξικό, ένας μέλος της ομάδας, που ταξίδευε με ιδιωτικό όχημα με σοφέρ από το αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού σε ένα ξενοδοχείο, έπεσε θύμα δύο ενόπλων ληστών. Το μέλος της ομάδας της Mercedes και ο οδηγός ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Mercedes F1 βραζιλία Λιούις Χάμιλτον

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ