Στηρίζει τον Γιοάχιμ Γκάουκ για πρόεδρο η Μέρκελ μετά το «πάθημα» Βούλφ - iefimerida.gr

Στηρίζει τον Γιοάχιμ Γκάουκ για πρόεδρο η Μέρκελ μετά το «πάθημα» Βούλφ

Στηρίζει τον Γιοάχιμ Γκάουκ για πρόεδρο η Μέρκελ μετά το «πάθημα» Βούλφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιλογή του Γιοάχιμ Γκάουκ, υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων κατά την προεδρική εκλογή του 2010, ως κοινού υποψηφίου όλων των κομμάτων για το αξίωμα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας, ανακοίνωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Έπειτα από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι Χριστιανοδημοκράτες υπέκυψαν στην πίεση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και τους δικού τους εταίρου, των Ελεύθερων Δημοκρατών, οι οποίοι πρόκριναν τον 70χρονο κ. Γκάουκ, θεολόγο και ακτιβιστή επί των ημερών της Ανατολικής Γερμανίας ως αντικαταστάτη του Κρίστιαν Βουλφ.

Η Άνγκελα Μέρκελ, ανακοινώνοντας το όνομά τους, έκανε λόγο για έναν δάσκαλο της δημοκρατίας που μπορεί να μας δώσει σημαντική ώθηση για τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.Η εκλογή του νέου Προέδρου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από το Κοινοβούλιο το αργότερο ως τις 18 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ