Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι - iefimerida.gr

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

Φωτογραφία: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο καφές είναι μία από τις πρωινές συνήθειες που αγαπούν πολλοί. Ισχυρίζονται, μάλιστα, πως αν δεν πιουν μια γουλιά καφέ το πρωί δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ωστόσο, η κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι φαίνεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα στο πεπτικό σύστημα, καθώς προκαλεί παραγωγή οξέος σε μεγαλύτερες ποσότητες με αποτέλεσμα να δημιουργεί πρόβλημα στο στο στομάχι. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε καούρα και δυσπεψία.

Ο Δρ. Ανταμ Σάιμον αναφέρει πως μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα άγχους και να αυξήσει τον καρδιακό ρυθμό, την ευερεθιστότητα και την αδυναμία εστίασης.

Ο καφές, παρόλο αυτά, είναι ωφέλιμος για τον οργανισμό, καθώς σύμφωνα με έρευνες μεταξύ άλλων βελτιώνει τη μνήμη, μειώνει το ρίσκο εμφάνισης διαβήτης, έχει αντιοξειδωτικές δράσεις και προλαμβάνει την κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καφές πρωί Υγεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ