Μητσοτάκης στο Politico: Θέλω να μειώσω τους φόρους και να κάνω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό - iefimerida.gr

Μητσοτάκης στο Politico: Θέλω να μειώσω τους φόρους και να κάνω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει μέσω συνέντευξής του στην Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρουσιάζει, παράλληλα, το πολιτικό όραμά του για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι οραματίζεται μια μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση: «Θέλω να εξορθολογήσω τις δημόσιες δαπάνες. Θέλω να μειώσω τους φόρους. Θέλω να κάνω την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Το Politico αναφέρεται στην πολιτική κληρονομιά του Κυριάκου Μητσοτάκη και κάνει λόγο για ένα «αουτσάιντερ» που δεν είχε «ουσιαστικά καμία στήριξη από τους άλλους βουλευτές». «Η καριέρα μου δεν είναι η τυπική καριέρα ενός επαγγελματία πολιτικού» είπε, και συνέχισε: «Σπούδασα στις ΗΠΑ και πέρασα 10 χρόνια εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα πριν μπω στην πολιτική. Την ίδια ώρα, θεωρούμαι μεταρρυθμιστής μέσα στο ίδιο μου το κόμμα. Οπότε αλλάζω το κόμμα μου και αυτό, μερικές φορές, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, προκαλεί τριβές».

Στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι το κόστος της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα το 2015 μπορεί να μετρηθεί από τους Ελληνες μόνο σε χρήματα. «Αν κοιτάξετε τις οικονομικές προβλέψεις της Κομισιόν το 2014, όταν και προέβλεπαν ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2,9% και 3,6% το 2015-2016. Είχαμε ύφεση και στις δύο. Πληρώσαμε πολύ βαρύ λογαριασμό επειδή πειραματιστήκαμε με τον κ. Τσίπρα» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα θέμα σοβαρότητας, επαγγελματισμού σε θέματα διακυβέρνησης και κυβέρνησης». Αποκάλυψε, επίσης, ότι οραματίζεται μια «μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ