Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή - iefimerida.gr

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή

Φωτογραφία: Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τη 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού και για τις πολιτικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Η άδεια απουσίας του Έλληνα εξτρεμιστή που εκτίει ισόβια πυροδοτεί οργή», τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News θυμίζοντας την πλούσια τρομοκρατική δράση του Κουφοντίνα και τις δολοφονικές επιθέσεις κατά Αμερικανών, Βρετανών και Τούρκων αξιωματούχων καθώς και επιφανών Ελλήνων επιχειρηματιών και πολιτικών.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 0

«Καταδικασμένος Έλληνας τρομοκράτης παίρνει άδεια από τη φυλακή. Οργισμένα τα θύματα», γράφει η Φωνή της Αμερικής επισημαίνοντας τις αντιδράσεις των πρεσβευτών ΗΠΑ και Βρετανίας, καθώς και των συγγενών των θυμάτων.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 1

«Ένας καταδικασμένος τρομοκράτης της ελληνικής εξτρεμιστικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη βγήκε από τη φυλακή με διήμερη άδεια προκαλώντας καταιγίδα διαμαρτυριών από πολιτικούς και την κοινή γνώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», γράφουν οι Financial Times.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 2

Στο ρεπορτάζ τους επισημαίνουν ότι «τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε κριτική για την ανοχή της βίας από τοπικές αναρχικές ομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και στην «εναλλακτική» γειτονιά Εξαρχείων στο κέντρο της Αθήνας». Ενώ φιλοξενούν μεταξύ άλλων δηλώσεις του πολιτικού σχολιαστή και πρώην καθηγητή Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Βερέμη, ο οποίος τόνισε: «Είναι παράλογο από μέρους των αρχών να δίνουν άδεια σε κάποιον σαν τον Κουφοντίνα... Είναι δύσκολο γι’ αυτή την κυβέρνηση να αποφύγει την εντύπωση ότι τρέφει σεβασμό για την αναρχική παράδοση του 19ου αιώνα».

Για «απόφαση σκάνδαλο στην Ελλάδα» κάνει λόγο η τουρκική Sozcu επισημαίνοντας ότι «ο δολοφόνος του Τούρκου διπλωμάτη Τσετίν Γκοργκούντ και εκτελεστή της 17ης Νοέμβρη βγήκε από τη φυλακή προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 3

Η είδηση αναπαράγεται απ' όλα τα τουρκικά ΜΜΕ και τα ηλεκτρονικά sites, ενώ τα σχόλια είναι παρεμφερή με αυτά της Sozcu, όπως π.χ. στην «Hürriyet», η οποία επισημαίνει: «Σκάνδαλο στη γειτονική χώρα - Έδωσαν άδεια στον δολοφόνο των Τούρκων διπλωματών».

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 4

Ενώ η Σαμπάχ σχολιάζει: «Τουρκία και ΗΠΑ επιτίθενται στην Ελλάδα για την παραχώρηση άδειας απουσίας σε καταδικασμένο για τρομοκρατία».

Τα διεθνή ΜΜΕ για την άδεια στον Κουφοντίνα: Απόφαση-σκάνδαλο, πυροδοτεί οργή | iefimerida.gr 5


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ