Συμφωνία Μόσχας-Καράκας για αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας - iefimerida.gr

Συμφωνία Μόσχας-Καράκας για αναδιάρθρωση του χρέους της Βενεζουέλας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρωσία και η Βενεζουέλα θα υπογράψουν στις 15 Νοεμβρίου μια συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους του Καράκας, βάσει της οποίας θα παραταθεί κατά 10 χρόνια η περίοδος αποπληρωμής του, δήλωσε σήμερα μια πηγή που έχει γνώση του θέματος.

Ο Βενεζουελάνος πρεσβευτής στη Ρωσία Κάρλος Ραφαέλ Τορτσόσα είχε δηλώσει την Τετάρτη στο Sputnik ότι η διορία για την υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι η 15η Νοεμβρίου, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα η πηγή αυτή.

Προκειμένου να ισχύσει η συμφωνία αυτή η Βενεζουέλα θα πρέπει να πληρώσει στη Ρωσία ένα σημαντικό ποσό ως το τέλος του 2017, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Επίσης θα πρέπει να πληρωθούν οι Ρώσοι εξαγωγείς για τα προϊόντα που έχει ήδη λάβει η Βενεζουέλα.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ έχει δηλώσει ότι η Μόσχα έχει ήδη συμφωνήσει να αναδιαρθρώσει ένα μέρος του χρέους του Καράκας, ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βάσει άλλων όρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ