Λάμπρου και Καββαδία υπερασπίζονται τον νόμο Παρασκευόπουλου με αφορμή τον Κουφοντίνα

Με δημόσια παρέμβασή τους δύο στελέχη της τάσης των 53+, η Αννέτα Καββαδία και Πάνος Λάμπρου απάντησαν από την εσωκομματική αντιπολίτευση στο συντηρητικό πρέσινγκ που δέχεται η κυβέρνηση για το σωφρονιστικό σύστημα και το νόμο Παρασκευόπουλου.

Πότε; Ακριβώς την ημέρα που το Μαξίμου και η κυβέρνηση της Αριστεράς δεχόταν ολομέτωπη επίθεση για την άδεια Κουφοντίνα, στο εσωτερικό και από το εξωτερικό.

Την ώρα λοιπόν που η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μένει θεατής ερμηνεύοντας μόνο το γράμμα του νόμου στην άδεια Κουφοντίνα, ενώ ζητά επίσης το «ξήλωμα» του νόμου Παρασκευόπουλου, η Αννέτα Καββαδία αναδημοσιεύει στο twitter το άρθρο του Π.Λάμπρου -κεντρικού στελέχους των 53- από την ιστοσελίδα commonality.gr που απηχεί τις θέσεις της τάσης, για τα δικαιώματα των φυλακισμένων.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου, ωστόσο, δεν αποτελεί αριστερή παρένθεση. Δεν ήρθε για να φύγει και να δώσει τη σκυτάλη στον άφρονα σωφρονισμό της απάνθρωπης ακροδεξιάς αντίληψης...», επισημαίνει ο Π.Λάμπρου, συμπληρώνοντας «Μπορεί ο νόμος Παρασκευόπουλου να μην ήταν επανάσταση, ήταν όμως τομή, που πράγματι έθιξε βαθιά το ιδεολογικό και αξιακό φορτίο της συντηρητικής – νεοφιλελεύθερης -και σαφώς όχι φιλελεύθερης- Νέας Δημοκρατίας. Αυτός ο νόμος ήταν στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή. Λοιδορήθηκε, συκοφαντήθηκε, στοχοποιήθηκε γιατί είχε ιδεολογική κατεύθυνση...Θα ήταν, όμως, λάθος να πέσουμε στην παγίδα που έχει στήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και να παίξουμε στο γήπεδό της και μάλιστα αμυντικά. Να συζητάμε διαρκώς με βάση τις στημένες καταγγελίες της. Να απολογούμαστε για αυτά που δεν πρέπει να απολογηθούμε».

Η στάση των 53+ δείχνει και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει -κατά την εκτίμησή της- να κινηθεί η κυβέρνηση μετά το τέλος της αξιολόγησης και πολύ περισσότερο μετά τον ερχόμενο Αύγουστο που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, και ο Αλέξης Τσίπρας, στο βαθμό που αυτό εξυπηρετεί την πολιτική σύγκρουση με τη ΝΔ και δε θέτει σε κίνδυνο τον «οδικό χάρτη» της συμφωνίας, φαίνεται να το αποδέχεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ