Τουλάχιστον 100 δισ. καταχράστηκαν πρίγκιπες και σεΐχηδες στη Σαουδική Αραβία -200 συλλήψεις - iefimerida.gr

Τουλάχιστον 100 δισ. καταχράστηκαν πρίγκιπες και σεΐχηδες στη Σαουδική Αραβία -200 συλλήψεις

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο των διώξεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, που ξεκίνησαν πρόσφατα στο βασίλειο με τις αρχές να βάζουν στο στόχαστρο τους πρίγκιπες και υπουργούς.

«Βάσει της έρευνάς μας τα τελευταία τρία χρόνια, υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια δολάρια υπεξαιρέθηκαν μέσω συστηματικής διαφθοράς και κατάχρησης για αρκετές δεκαετίες» είπε ο σεΐχης Σαούντ αλ Μοτζέμπ, γενικός εισαγγελέας.

Οπως δήλωσε ο ίδιος, το 208 άνθρωποι συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν -επτά εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα, ο γενικός εισαγγελέας επανέλαβε δηλώσεις αξιωματούχων, που στο παρελθόν είχαν σχολιάσει οι εμπορικές δραστηριότητες δεν έχουν επηρεαστεί από το κύμα διώξεων και ότι μονάχα προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν «παγώσει».

«Οι εταιρείες και οι τράπεζες μπορούν ελεύθερα να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους, ως συνήθως» είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ