Η τελευταία υπόκλιση του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Ακραμ Καν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η τελευταία υπόκλιση του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Ακραμ Καν [εικόνες & βίντεο]

Με μία χορογραφία-φόρο τιμής  στους Ινδούς στρατιώτες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας από διασημότερους χορευτές και χορογράφους της Βρετανίας, ο 'Ακραμ Καν, καταπιάνεται με την αύξηση της ξενοφοβίας στην τελευταία του δουλειά, που δηλώνει ότι θα είναι και η τελευταία του, ως κορυφαίου χορευτή.

Η παραγωγή Xenos είναι ο φόρος τιμής του Χαν στους Ινδούς στρατιώτες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας που πολέμησαν στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Επικεντρώνεται στην ιστορία ενός Ινδού στρατιώτη, αλλά καταπιάνεται και με σύγχρονα πολιτικά θέματα.

«Ξένος σημαίνει αλλοδαπός, άγνωστος, στα ελληνικά. Από τη λέξη αυτή προέρχεται η ξενοφοβία, και (η παραγωγή αυτή) πράγματι ταιριάζει με το πώς αντιλαμβάνομαι τον σημερινό κόσμο και πώς η ξενοφοβία αυξάνεται», δήλωσε.

Η τελευταία υπόκλιση του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Ακραμ Καν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο 43χρονος Καν θα χορέψει ένα κομμάτι από το "Xenos" τη βραδιά των εγκαινίων του Darbar Festival, του ετήσιου φεστιβάλ ινδικής κλασικής μουσικής απόψε στο Λονδίνο.

Μετά τη μεγάλη πρεμιέρα που θα δοθεί του χρόνου στην Αθήνα, η παράσταση Xenos θα περιοδεύσει στην Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, με μια στάση στο θέατρο Sadler's Wells του Λονδίνου το 2018.

Γεννημένος στο Λονδίνο, από γονείς από το Μπανγκλαντές, ο Χαν τιμήθηκε το 2005 από τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ που του απένειμε τον τίτλο του Μέλους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΜΒΕ) για την προσφορά του στον χορό.

Η τελευταία υπόκλιση του κορυφαίου χορευτή και χορογράφου Ακραμ Καν [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ο Καν δηλώνει ότι θα σταματήσει να είναι ο πρώτος χορευτής σε μεγάλες παραγωγές, αλλά θα συνεχίσει να χορεύει σε μικρότερους ρόλους.
Πέρα από το γεγονός ότι θέλει μια ανάπαυλα από τη σωματική καταπόνηση που απαιτεί ο χορός, ο Χαν θέλει να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς.

«Θα ήθελα να εστιάσω περισσότερο στη χορογραφία. Εργάζομαι πολύ για τον κινηματογράφο. Είμαι γοητευμένος από τον κινηματογράφο και αυτό το μέσο, τη δράση, το πώς μπορείς να αφηγείσαι ιστορίες μέσα από την κάμερα», τονίζει.

«Απλά ήρθε ο καιρός που αισθάνθηκα και είπα: 'ΟΚ, ως εδώ'. Ξέρετε, θα συνεχίσω να προπονούμαι αλλά όχι με την αυστηρότητα και την ένταση με την οποία ασκούμαι όταν προετοιμάζομαι για να είμαι ο πρώτος χορευτής σε παραστάσεις».

Φωτογραφίες/βίντεο: facebook.com/AkramKhanCompany

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ακραμ Καν Xenos
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ