«Πόλεμος» πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας με την ίδια την Ομοσπονδία -Την προέτρεψαν να αλλάξει ιθαγένεια [εικόνες] - iefimerida.gr

«Πόλεμος» πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας με την ίδια την Ομοσπονδία -Την προέτρεψαν να αλλάξει ιθαγένεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βασιλεία Καραχάλιου είναι 21 χρονών και ήδη έχει καταφέρει σπουδαία επιτεύγματα στην ιστιοπλοΐα.

Βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία laser radial, έχοντας κατακτήσει, μόνο για το 2017, χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δύο χρυσά σε παγκόσμια κύπελλα και ένα χρυσό σε ρεγκάτα, ενώ θεωρείται μία από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Και πριν λίγες ημέρες πέτυχε ακόμη μια σπουδαία διάκριση:

Ομως η ίδια φαίνεται ότι βιώνει έναν πρωτοφανή «πόλεμο» από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Η ΕΙΟ φρόντισε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της στην νεαρή αθλήτρια με μια πολύ σκληρή και επιθετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η Ε.Ι.Ο., με επιστολή της στις 30 Οκτωβρίου προς τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, στον οποίο η Καραχάλιου υπάγεται, ενημερώνει, ότι το Διοικητικό Συμβούλιό της «εξαντλώντας την επιείκειά του, αποφάσισε να κληθεί -για τελευταία φορά- η αθλήτρια, εντός δέκα ημερών από σήμερα, πρώτον να απολογηθεί γραπτώς και εν συνεχεία να παρουσιαστεί, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Ι.Ο.Π., στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ι.Ο. και να απολογηθεί».

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στην Καραχάλιου είναι πως 1) συμμετείχε σε επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας φέροντας στο ιστίο της logo χορηγού, για τη χορηγία του οποίου δεν έχει ζητήσει την έγκριση της Ομοσπονδίας, 2) συμμετείχε σε αγώνες στην Ιαπωνία χωρίς έγκριση μετάβασης από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με κοινοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και 3) γιατί μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες ηλεκτρονικές ειδοποιήσεις της Ομοσπονδίας, δεν παρέλαβε την ενδυμασία της Εθνικής Ομάδας με αποτέλεσμα στην απονομή του μεταλλίου της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να μη φορά το εθνόσημο.

«Πόλεμος» πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας με την ίδια την Ομοσπονδία -Την προέτρεψαν να αλλάξει ιθαγένεια [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊας σημειώνει στην ίδια επιστολή, ότι η αθλήτρια έχει τιμωρηθεί με σοβαρή επίπληξη από την Πειθαρχική Επιτροπή στο παρελθόν εξαιτίας υβριστικών δημοσιευμάτων εις βάρος συναθλήτριάς της και προπονητή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βεβαίως είναι υπότροπος.

«Εάν η η γραπτή απολογία της και εν συνεχεία η παρουσία της ενώπιον μας δεν ικανοποιήσει την Ε.Ε., σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ, η αθλήτρια 1) θα αποβληθεί από την Εθνική Ομάδα, 2) θα ενημερωθεί ο χορηγός της, 3) θα ενημερωθούν οι αρμόδιες διεθνείς ιστιοπλοϊκές αρχές άτι η Ομοσπονδία απαγορεύει τη συμμετοχή της στους διεθνείς αγώνες ως GRE (σ.σ. ως αθλήτρια που αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα), 4) θα παραπεμφθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, κλείνοντας ουσιαστικά με την προτροπή προς την αθλήτρια να αλλάξει ιθαγένεια και οι ίδιοι θα συνηγορήσουν σε αυτό.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν «Τέλος , εάν η αθλήτρια δεν επιθυμεί να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας , έχει τη δυνατότητα για άλλες επιλογές για τις οποίες θα συνηγορήσουμε , εάν χρειαστεί».

Η ίδια όμως η Καραχάλιου καταρρίπτει τις κατηγορίες απαντώντας στην ΕΙΟ αναφέροντας ο χορηγός δόθηκε στην αθλήτρια από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) Σπύρο Καπράλο μετά από παράκληση της Ομοσπονδίας.
Σχετικά με τη δεύτερη κατηγορία, η αθλήτρια, που ζει και προπονείται στην Ισπανία, υποστηρίζει ότι είχε ενημερώσει ως όφειλε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στον οποίο υπάγεται σχετικά με τις ημέρες που θα βρισκόταν στην Ιαπωνία, όχι όμως και για το ξενοδοχείο, διότι ακόμη δεν γνώριζε σε ποιο θα μείνει.

«Πόλεμος» πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας με την ίδια την Ομοσπονδία -Την προέτρεψαν να αλλάξει ιθαγένεια [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Όμως, επισημαίνει πως τα έξοδα της προετοιμασίας και των αγώνων καλύπτονται ουσιαστικά από το χορηγό της, αλλά και την ίδια, και όχι από τα μόλις 1.500 έως 2.000 ευρώ που λαμβάνει ετησίως ως επιχορήγηση από το ελληνικό κράτος, όταν μόνο ο ρουχισμός της κοστίζει από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως.

Τέλος, από το περιβάλλον της αθλήτριας επισημαίνεται, ότι η Βασιλεία Καραχάλιου είναι γνωστή στους αγώνες της στο εξωτερικό ως «η Ελληνίδα», έπειτα από κάθε επιτυχία της φωτογραφίζεται με την ελληνική σημαία, ενώ το εθνόσημο είναι ραμμένο ακόμη και πάνω στο ιστίο της.

«Πόλεμος» πρωταθλήτριας ιστιοπλοΐας με την ίδια την Ομοσπονδία -Την προέτρεψαν να αλλάξει ιθαγένεια [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Το εξώδικο της Καραχάλιου

Με εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία - πρόσκληση απάντησε η Βασιλεία Καραχάλιου προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την οποία κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

«Σας δηλώνω λοιπόν ότι μέχρις τελευταίας ρανίδας θα εξακολουθώ να είμαι Ελληνίδα και θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια να τιμήσω την πατρίδα μου, αντιστεκόμενη με κάθε μέσο και τρόπο, που ο νόμος μου χορηγεί, σε οποιαδήποτε ενέργεια αντιτίθεται σε αυτό» σημειώνει η 21χρονη πρωταθλήτρια, καταγγέλλοντας την Ομοσπονδία ότι επιχειρεί την ηθική της εξόντωση, απειλώντας την με έσχατες ποινές για ασήμαντα ή ανύπαρκτα παραπτώματα.

«Μου προαναγγέλλετε, κατά τρόπο μάλιστα παράτυπο, την αποπομπή μου από την Εθνική ομάδα και υπονοείτε ότι θα με διευκολύνετε να αλλάξω ιθαγένεια, παρότι γνωρίζετε πολύ καλά ότι, ουδέν προνόμιο καρπώθηκα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας, (του οποίου και μόνο θα μπορούσα να αποστερηθώ στην περίπτωση που είχα διαπράξει παραπτώματα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας Εθνικών Ομάδων) αλλά αποκλειστικά με δική μου επίπονη προσπάθεια και δαπάνες κατέκτησα την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, τιμώντας έτσι την ελληνική ιστιοπλοΐα και την πατρίδα μου» προσθέτει η Βασιλεία Καραχάλιου στο εξώδικο προς την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ