Ξαναχτύπησαν οι Pussy Riot: Συγκρίνουν Τραμπ με Πούτιν, σε ένα «σκοτεινό» τραγούδι [βίντεο] - iefimerida.gr

Ξαναχτύπησαν οι Pussy Riot: Συγκρίνουν Τραμπ με Πούτιν, σε ένα «σκοτεινό» τραγούδι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρωσικό συγκρότημα punk rock Pussy Riot, το οποίο αποτελείται από σκληρές αντιπάλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, κυκλοφόρησε την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, ένα νέο «σκοτεινό» τραγούδι που παραλληλίζει τον Ρώσο πρόεδρο με τον Ντόναλντ Τραμπ.


Το τραγούδι λέγεται Police State και βγήκε στον αέρα την ίδια ημέρα που ο Τραμπ έκλεινε 1 χρόνο στην αμερικανική προεδρία, στις 8 Νοεμβρίου 2016. Το κλιπ αντιπαραθέτει εικόνες των δύο ηγετών και βάζει στη σκηνή έναν αστυνομικό ο οποίος καταστρέφει παιχνίδια με ένα γκλομπ, μπροστά στα μάτια παιδιών που φοράνε πολύχρωμες κουκούλες, όπως και οι Pussy Riot.


Παρότι οι ΗΠΑ δεν είναι ένα αυταρχικό κράτος, η Pussy Riot Nadezhda Tolokonnikova εκτιμά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί τα βήματα του Ρώσου ομολόγου του, τον οποίο θαυμάζει.
«Οταν ο Τραμπ λέει ότι τα μίντια εξαπλώνουν ψεύτικες ειδήσεις και ότι δεν θα έπρεπε να το κάνουν, για μένα αυτό αποτελεί ένα κακό σημάδι γιατί έτσι σκεπτόταν και ο Πούτιν όταν ανέβηκε στην εξουσία», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο, μέσα από ένα καφέ της Νέας Υόρκης.

Ξαναχτύπησαν οι Pussy Riot: Συγκρίνουν Τραμπ με Πούτιν, σε ένα «σκοτεινό» τραγούδι [βίντεο] | iefimerida.gr 0


Οι εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ να φυλακιστεί η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον είναι κάτι που επίσης ανησυχεί την Nadezhda Tolokonnikova, γιατί πρόκειται για κάτι που είχε δει στη χώρα της. Η νεαρή γυναίκα, καθώς και η Maria Aliokhina είχαν φυλακιστεί επί δύο χρόνια με την κατηγορία του χουλιγκανισμού, μετά την απόφασή τους να κάνουν μια «προσευχή» εναντίον του Πούτιν, το 2012, σε καθεδρικό ναό, κοντά στο Κρεμλίνο.


Το τραγούδι Police State είναι το πρώτο κομμάτι του συγκροτήματος από τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχαν κυκλοφορήσει το Make America Great Again , εμπνευσμένο από το σύνθημα του Τραμπ.
Εξηγώντας το κλιπ της, η Pussy Riot δήλωσε ότι γοητεύτηκε ότι το πνεύμα των παιδιών και νέων της Ρωσίας, καθώς και τους χιλιάδες έφηβους που συμμετείχαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις εναντίον του Πούτιν, στη Ρωσία.
«Μεγάλωσαν και γνώρισαν μόνο αυτόν ως πρόεδρο. Τον βλέπουν σαν τσάρο και αυτό δεν τους αρέσει, γιατί δεν θέλουν να γυρίσουν 100 χρόνια πίσω στην τσαρική Ρωσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Pussy Riot σκοτεινό τραγούδι Τραμπ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ