Η Χίλαρι «διαπραγματεύεται μυστικά την αγορά δεύτερου βρόμικου φακέλου για τον Τραμπ» - iefimerida.gr

Η Χίλαρι «διαπραγματεύεται μυστικά την αγορά δεύτερου βρόμικου φακέλου για τον Τραμπ»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αγορά ενός δεύτερου «βρώμικου» φακέλου με ακόμη πιο «πιπεράτες» κατηγορίες για τον Ντόναλντ Τραμπ, διαπραγματεύεται μυστικά η Χίλαρι Κλίντον με τον Βρετανό πρώην κατάσκοπο Κρίστοφερ Στηλ, σύμφωνα με έναν πρώην αρχισυντάκτη του New York Times Magazine και συγγραφέα τεσσάρων βιβλίων για τους Κλίντον.

Στα τέλη του περασμένου μήνα αποκαλύφθηκε ότι η εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον συνεισέφερε στη χρηματοδότηση των ερευνών που τροφοδότησαν τον διαβόητο πρώτο φάκελο με τις εκρηκτικές καταγγελίες κατά του Τραμπ.

Τώρα ο συγγραφέας Έντουαρντ Κλάιν υποστηρίζει, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ότι πρώην συνεργάτες της καμπάνιας της Χίλαρι είναι σε επαφή με τον πρώην πράκτορα της MI6 Κρίστοφερ Στηλ για νέες «ενοχοποιητικές» πληροφορίες περι ερωτικών σχέσεων του Τραμπ με Ρωσίδες, που συνδέονται με το δίκτυο κατασκόπων του Κρεμλίνου. Ο Κλάιν λέει ότι ένας απ’ τους συνεργάτες της Κλίντον του είπε: «Ο Στηλ δεν αποκάλυψε νωρίτερα αυτή την πληροφορία γιατί δεν την είχε στη διάθεσή του όταν συνέταξε τον πρώτο φάκελο».

Η Washington Post έγραψε στα τέλη Οκτωβρίου ότι ο δικηγόρος Μαρκ Ελάιας, ο οποίος εργαζόταν για την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) προσέλαβε τον Απρίλιο του 2016 την εταιρεία Fusion GPS, η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία.

Η Fusion GPS προσέλαβε τότε με τη σειρά της τον Βρετανό πρώην κατάσκοπο για να βγάλει τα μη επιβεβαιωμένα «άπλυτα» του Τραμπ στη φόρα.

Πριν προσληφθεί από τη Χίλαρι και τους Δημοκρατικούς, η Fusion GPS είχε διεξαγάγει έρευνα για τον Τραμπ κατ' εντολή ενός μη κατονομασθέντος αντιπάλου του στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του υποψηφίου τους για την προεδρία και η καμπάνια της Χίλαρι πλήρωσε για την ολοκλήρωσή της.

Οι πληρωμές στην εταιρεία αυτή συνεχίζονταν ωσότου δεν απέμεναν πλέον παρά μερικές ημέρες ως τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Χίλαρι «διαπραγματεύεται μυστικά την αγορά δεύτερου βρόμικου φακέλου για τον Τραμπ»  | iefimerida.gr 0

Ο ντόρος που προκάλεσε η δημοσίευση του πρώτου φακέλου έφερε απρόσμενα στο προσκήνιο πολλούς σκιώδεις πρωταγωνιστές της υπόθεσης της ρωσικής ανάμειξης και σύμφωνα με όσα λέει ο Κλάιν ότι του είπε άτομο του περιβάλλοντος της Κλίντον «υπάρχουν πολλοί πλούσιοι στο “κίνημα αντίστασης” κατά του Τραμπ, που είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να βάλουν όσα λεφτά χρειαστεί για να εξασφαλίσουν αυτές τις νέες πληροφορίες».

Τον τελευταίο μήνα αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην πράκτορας της MI6 συναντήθηκε με ερευνητές που συνεργάζονται με τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης της ρωσικής εμπλοκής και της καταγγελλόμενης συνεργασίας της καμπάνιας του Τραμπ με τη Ρωσία.

Ο Στηξλ συνέταξε το λεγόμενο «βρώμικο» φάκελο των 35 σελίδων, ο οποίος περιέχει ισχυρισμούς περί διασυνδέσεων του Τραμπ με τη Μόσχα καθώς και ενοχοποιητικές πληροφορίες για τον μεγιστάνα του real estate.

Μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης του φακέλου και της διαρροής στο διαδίκτυο λίγο μετά τις προεδρικές εκλογές καταγγελιών που περιείχε -ορισμένες εκ των οποίων ήταν αβάσιμες- ο Στηλ αναγκάστηκε να κρυφτεί.

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα το φάκελο «ψευδή είδηση» και παραπληροφόρηση.

Αλλά πηγές από την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας και από το περιβάλλον του Μιούλερ λένε ότι δεν απορρίπτουν συλλήβδην τα ευρήματα του φακέλου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Μπερ, είπε χθες (Τετάρτη) ότι έκαναν πολλές προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με τον Στηλ και να τον συναντήσουν, αλλά οι προτάσεις τους δεν έγιναν δεκτές. «Η επιτροπή δεν μπορεί να αποφανθεί για την αξιοπιστία του φακέλου αν δεν κατανοήσει κάποια πράγματα, όπως το ποιος πλήρωσε για τη σύνταξή του, ποιες είναι οι πηγές του», είπε ο Μπερ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η ομάδα του Mιούλερ ακολουθεί διάφορα νήματα της έρευνας του FBI αναφορικά με πιθανούς οικονομικούς και προσωπικούς δεσμούς του Τραμπ και συνεργατών του με τη Ρεωσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ