×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκα κυδώνια

Μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκα κυδώνια
09|11|2017 | 14:26

Τα κυδώνια είναι εποχής, πωλούνται παντού. Είναι υπέροχα ψητά, σωταρισμένα με βούτυρο, και νοστιμίζουν ιδιαίτερα όταν τα συνδιάζετε με κρέας.

Υλικά

  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλιά ξανθιά ζάχαρη
  • 2 φρέσκα κυδώνια, μεσαίου μεγέθους (400 γραμμάρια περίπου)
  • 1 κρεμμύδι
  • 700 γραμμάρια μοσχαράκι γάλακτος (ωμοπλάτη, λαιμός, στήθος)

Μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκα κυδώνια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι σε κομμάτια -Καθαρίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε φετούλες
  • Κόψτε το κρέας σε κύβους για να βράσει γρήγορα
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ροδίστε το κρεμμύδι και τα κυδώνια, με το μισό ελαιόλαδο -Ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε να καραμελώσουν για 10 λεπτά
  • Βγάλτε το κρεμμύδι και τα κυδώνια από την κατσαρόλα, βάλτε τα στην άκρη
  • Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίστε καλά το κρέας -Προσθέστε τα κυδώνια με το κρεμμύδι και την κανέλα
  • Προσθέστε 3 ποτήρια ζεστό νερό (με ζωμό λαχανικών, αν θέλετε), κλείστε την κατσαρόλα και βράστε επί 1,5 ώρα
  • Αν φοβάστε ότι το κρέας σας είναι σκληρό και δεν θα βράσει, ξεκινήστε το κρέας με την κανέλα, σε χύτρα, για 1 ώρα, και μετά προσθέστε τα υπόλοιπα
  • Αν θέλετε, στο σερβίρισμα προσθέστε μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγους σπόρους κουκουνάρι, ταιριάζουν!
  • Αυτό το πιάτο δεν χρειάζεται κανένα συνοδευτικό, ίσως μια απλή σαλάτα

Μοσχαράκι γάλακτος με φρέσκα κυδώνια | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ