Κίνα: Ημέρα των Εργένηδων το Σάββατο -Αναμένεται να αποσταλούν 1,5 δισ. δώρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Κίνα: Ημέρα των Εργένηδων το Σάββατο -Αναμένεται να αποσταλούν 1,5 δισ. δώρα [εικόνες]

Η ημερομηνία 11-11 μοιάζει με τέσσερα «γυμνά μπαστούνια»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αύξηση της τιμής του χαρτιού συσκευασίας έχει ανάψει τα αίματα λίγα μόλις 24ωρα από τον εορτασμό της Ημέρας των Εργένηδων.

Σύμφωνα με τον Κινεζικό Οργανισμό Χαρτιού, οι τιμές του χαρτιού αυξήθηκαν δραματικά από τον περασμένο Αύγουστο, ενώ η τιμή του χαρτιού που χρησιμοποιείται για την συσκευασία των περισσότερων προϊόντων που πωλούνται στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί πάνω από 2.000 γιουάν (300 δολάρια) ανά τόνο.

Οι προμηθευτές αισθάνονται ήδη την αλλαγή. Ενα ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων που εδρεύει στην Ναντσίνγκ, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Τσιανγκσού, μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε τέτοιο χαρτί για να συσκευάζει τα ρούχα που έστελνε στους πελάτες για να τα κάνει και πιο ελκυστικά, τώρα όμως αυτό δεν είναι πλέον οικονομικά αποδοτικό.

Κίνα: Ημέρα των Εργένηδων το Σάββατο -Αναμένεται να αποσταλούν 1,5 δισ. δώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Πολλοί επαγγελματίες άρχισαν να χρησιμοποιούν το πλαστικό περιτύλιγμα που κάνει φουσκάλες. Κάθε μία συσκευασία στοιχίζει ένα γιουάν και η τιμή της παραμένει σταθερή.

Κίνα: Ημέρα των Εργένηδων το Σάββατο -Αναμένεται να αποσταλούν 1,5 δισ. δώρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η 11η Νοεμβρίου είναι γνωστή στην Κίνα ως Ημέρα των Εργένηδων, επειδή η ημερομηνία 11-11 μοιάζει με τέσσερα «γυμνά μπαστούνια» ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Κίνα για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους.

Η μέρα εορτάζεται με αγορές μέσω διαδικτύου μετά από μία διαφημιστική καμπάνια, το 2009, της γνωστής εταιρίας Alibaba.

Το Κρατικό Ταχυδρομικό γραφείο προέβλεψε ότι ο αριθμός των πακέτων που θα διακινηθούν από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου θα φτάσει τα 1,5 δισεκατομμύρια, αυξημένος κατά 35% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο και τριπλάσιος από τα συνηθισμένα επίπεδα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα ημέρα εργένηδων κούριερ πακέτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ