Μπαράζ Μουντιάλ: Πανέτοιμη για την πρώτη μάχη με Κροατία η Εθνική -Η πιθανή 11άδα - iefimerida.gr

Μπαράζ Μουντιάλ: Πανέτοιμη για την πρώτη μάχη με Κροατία η Εθνική -Η πιθανή 11άδα

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανέτοιμη για τη μεγάλη πρώτη μάχη με την Κροατία, με έπαθλο την πρόκριση στο Μουντιάλ, είναι η Εθνική μας ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται απόψε, στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ (21:45, ΣΚΑΪ, COSMOTE Sport 1), να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.

Η αποστολή είναι δεδομένα πολύ δύσκολη, ωστόσο η Εθνική μας έχει αποδείξει πως... δεν μασάσει από καυτές έδρες, όπως έκανε στο Βέλγιο και στη Βοσνία, αποσπώντας ισοπαλίες.

Ο Μίχαελ Σκίμπε θα παίξει... ακριβώς όπως στα εκτός έδρας παιχνίδια με Βέλγους και Βόσνιους, δηλαδή με διπλή ζώνη άμυνας, προσπαθώντας να εξουδετερώσει τους ποιοτικούς παίκτες της Κροατίας. «Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και για αυτό πρέπει να μείνουμε κοντά, να μην τους δώσουμε τον χώρο να παίξουν γρήγορα και ελπίζω ότι θα πάμε καλά. Όλοι τους είναι επικίνδυνοι. Έχουν πολύ καλούς επιθετικούς και μέσους, δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις στον αέρα και στις στατικές φάσεις έχουν καλά χτυπήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Σκίμπε για τους Κροάτες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο από τη FIFA Κώστα Μανωλά, αλλά και τον Βασίλη Τοροσίδη, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Αντιθέτως, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί κανονικά απόψε, δεσπόζοντας στο κέντρο της ελληνικής άμυνας.

Όσον αφορά την 11άδα που θα ξεκινήσει το ματς, τα πράγματα στην άμυνα είναι λίγο-πολύ δεδομένα. Ο Ορέστης Καρνέζης θα είναι κάτω από τα γκολπόστ, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αριστερός μπακ θα αγωνιστεί ο Γιώργος Τζαβέλλας και δεξιός ο Παναγιώτης Ρέτσος.

Τα πράγματα φαίνονται πιο... περίπλοκα στη μεσαία γραμμή. Λογικά, ο Κάρλος Ζέκα και ο Αλέξανδρος Τζιόλης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, εκτός κι αν ο άσος της Κοπεγχάγης τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής (όπου προοριζόταν να παίξει ο Πέτρος Μάνταλος). Αν συμβεί αυτό, ο παρτενέρ του Τζιόλη θα είναι ή ο Ανδρέας Σάμαρης ή ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (και οι δύο βρίσκονται σε καλή κατάσταση).

Η τριάδα μπροστά θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφυλίδη (αριστερά), Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), ενώ ανοιχτή παραμένει η θέση στα δεξιά. Εάν ο Ζέκα παίξει ως αμυντικό χαφ, φαβορί για να καλύψει τη θέση είναι ο Τάσος Μπακασέτας, χωρίς να αποκλείεται η «έκπληξη» με τη χρησιμοποίηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που θα δώσει πιο επιθετική χροιά στην ομάδα μας. Φυσικά, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου.

Υπενθυμίζεται πως την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Ανέστης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μανιάτης, Λυκογιάννης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Βέλλιος, Γιαννιώτας και Διαμαντάκος.

Όσον αφορά στους Κροάτες, στο 4-2-3-1 του Ντάλιτς, ο Σούμπατσιτς θα είναι στο τέρμα και οι Στρίνιτς, Βίντα, Λόβρεν και Βρσάλικο θα συνθέσουν την αμυντική 4άδα. Οι Μπρόζοβιτς και Ράκιτιτς θα είναι στον άξονα, με τον Μόντριτς να είναι μπροστά τους, και τους Πέρισιτς-Κράμαριτς να βρίσκονται πίσω από τον Μάντζουκιτς ή τον Κάλινιτς, μιας κι ο επιθετικός της Γιουβέντους πονάει και θεωρείται αμφίβολος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα Κροατία μπαράζ Μουντιάλ σύνθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ