Κάρλα Μπρούνι: Το σκάνδαλο Γουάινστιν αποτελεί παράδειγμα για να μιλήσουν και οι απλές γυναίκες - iefimerida.gr

Κάρλα Μπρούνι: Το σκάνδαλο Γουάινστιν αποτελεί παράδειγμα για να μιλήσουν και οι απλές γυναίκες

«Σε αυτό τον κόσμο αν είσαι θύμα πρέπει να ντρέπεσαι»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Καλώς ήλθε το σκάνδαλο Γουάινστιν. Είναι θετικό το ότι ξέσπασε η υπόθεση αυτή», δήλωσε η Ιταλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Κάρλα Μπρούνι, σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Αναφερόμενη στα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων, η σύζυγος του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προσθέτει: «Οι επώνυμοι που αποκάλυψαν την τραυματική εμπειρία ανακουφίστηκαν.
Μπορεί, παράλληλα, να αποτελέσει και παράδειγμα για τις απλές γυναίκες που υφίστανται όλα αυτά στους χώρους εργασίας τους, και δεν έχουν την δύναμη να καταγγείλουν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το όλο θέμα έχει πάντα να κάνει με την εξουσία. Όταν κάποιος θεωρεί πως μπορεί να θέσει κάποιον άλλον σε κατάσταση υποτέλειας, γεννιέται πραγματικός πόνος. Αν είσαι νέος μπορεί να σου δημιουργηθεί σοβαρό τραύμα. Πρόκειται για ταπεινωτικές καταστάσεις που γεννούν αίσθημα ενοχής».

Σύμφωνα με την Κάρλα Μπρούνι «δεν έχει σημασία πόσος καιρός έχει περάσει» διότι «ο λόγος αποκαθιστά την αξιοπρέπειά μας και δεν μετρά αν τα θύματα αποφάσισαν να μιλήσουν έπειτα από είκοσι χρόνια».

«Είναι πραγματικά περίεργος ο κόσμος αυτός, στον οποίο αν είσαι θύμα πρέπει να ντρέπεσαι. Χάρη σε αυτές τις διάσημες γυναίκες, τόσες άλλες, που ανήκουν σε άλλους χώρους και υφίστανται την ίδια μεταχείριση, ίσως βρουν το θάρρος να μιλήσουν» τονίζει, τέλος, η Ιταλίδα καλλιτέχνιδα, στην συνέντευξή της προς την εφημερίδα La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ