Μόντριτς: «Καλή και συμπαγής ομάδα η Ελλάδα»

Με σεβασμό κι εκτίμηση απέναντι στην ελληνική ομάδα μίλησε ο Λούκα Μόντριτς, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (21:45) στο Ζάγκρεμπ.

«Περιμένουμε ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, όπως στην Ουκρανία. Είναι βέβαιο πως θα έχουμε ευκαιρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι για να τις αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο μέσος της Ρεάλ στη συνέντευξη Τύπου. «Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιον Έλληνα παίκτη. Σαν σύνολο είναι πολύ καλή και συμπαγής ομάδα. Έχουν παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, κάτι που αποδεικνύει πως είναι μία καλή εθνική ομάδα. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις μια ομάδα που παίζει ανοιχτά, αλλά κόντρα σε μια ομάδα που παίζει κλειστά, θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή και να κυκλοφορούμε γρήγορα την μπάλα», πρόσθεσε.

Όσο για το τι τύπου παιχνίδι περιμένει; «Δεν ξέρω αν θα γίνει κλειστό ματς ή όχι. Το ιδανικό θα ήταν να σκοράρουμε και να μη δεχτούμε γκολ. Σε όλα τα ματς της Ελλάδας, πάντως, υπάρχουν πολύ λίγα γκολ. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς και θα είναι επίσης δύσκολο να πετύχουμε πολλά γκολ. Ελπίζω να σκοράρουμε και να κρατήσουμε το μηδέν». Τέλος, για το αν υπάρχει πίεση στην Κροατία, απάντησε: «Σε όλα τα ματς υπάρχει πίεση, δεν θα διαφέρει αυτό σε κάτι. Πιστεύω πως θα κάνουμε την κατάλληλη εμφάνιση και με τη βοήθεια του κόσμου μας. Υπάρχει το έξτρα κίνητρο. Στην ομάδα είμαστε όλοι έτοιμοι κι ανυπόμονοι. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Ντάλιτς: «Ζητώ υπομονή από τους φιλάθλους μας»

Καμία διάθεση να φορτώσει με άγχος τους παίκτες του δεν έχει ο Ζλάκτο Νάλιτς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Κροατών στη συνέντευξη Τύπου υπογράμμισε ότι το αυριανό πρόκειται για ένα δύσκολο αλλά και περίεργο στη διαχείριση παιχνίδι. «Χρειάζεται ηρεμία και όχι πίεση. Δεν χρειάζεται ούτε ευφορία, αλλά ούτε και να τα βάψουμε μαύρα, ό,τι κι αν γίνει», ανέφερε ενώ απευθυνόμενος στους Κροάτες που θα βρεθούν αύριο στο «Μάξιμιρ» τους ζήτησε να είναι υπομονετικοί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-για την παράδοση και τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστούν το ματς οι παίκτες του και οι φίλαθλοι: «Οι αριθμοί και οι παραδόσεις είναι εντάξει, αλλά δεν είναι χρήσιμες πληροφορίες για μας. Πρέπει να κερδίσουμε την Ελλάδα για να πάμε στο Μουντιάλ. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι, δεν θέλω να επιφορτίσω τους παίκτες μου με παραδόσεις και ιστορικά στοιχεία. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι μπροστά μας και είμαστε περήφανοι που θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας γι’ αυτό και ζητώ την υπομονή τους. Θα τη χρειαστούμε. Αύριο είναι μόνο το πρώτο ημίχρονο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε το καλύτερο. Χρειάζεται ηρεμία και όχι πίεση. Δεν χρειάζεται ούτε ευφορία, αλλά ούτε και να τα βάψουμε μαύρα, ό,τι κι αν γίνει. Θα χρειαστεί να έχουμε ηρεμία και υπομονή και να ψάξουμε μέσα από το παιχνίδι τις ευκαιρίες μας. Δεν θα πρέπει να επηρεαστούμε από την πίεση ή την ευφορία, αλλά να χτίσουμε το παιχνίδι μας σταδιακά και να περιμένουμε τις ευκαιρίες μας».

-για την συμμετοχή του Μάντζουκιτς και τα άλλα αγωνιστικά «θέματα» που καλείται να λύσει: «Ο Μάντζουκιτς θα παίξει αν είναι έτοιμος. Έχουμε παιχνίδι και σε τρεις μέρες, οπότε δεν θα ρισκάρουμε αν δεν είναι εντάξει. Έχουμε δύο ή τρεις επιλογές για τη θέση του Μπαντέλι. Έχω αποφασίσει, αλλά δεν θα πω ποιος θα παίξει στη θέση του Μπαντέλι. Έχουμε αρκετούς ποιοτικούς παίκτες».

Παίζει ο Μάντζουκιτς

Ένα πονοκέφαλο λιγότερο έχει να διαχειριστεί ο Ντάλιτς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Κροατίας, είδε τον Μάριο Μάντζουκιτς να λαμβάνει κανονικά μέρος στο σημερινό πρόγραμμα προπόνησης και να θέτει υποψηφιότητα για την αναμέτρηση της Πέμπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μοντριτς Ελλάδα Κροατία μπαράζ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ