Ερχεται «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ερχεται «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη «Σκιά του Ανέμου», το «Παιχνίδι του Αγγέλου» και τον «Αιχμάλωτο του Ουρανού» ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν υπογράφει το τέλος της λογοτεχνικής σειράς που τον έκανε γνωστό και αγαπητό σε όλον τον κόσμο.

Το δίτομο μυθιστόρημα «Ο Λαβύρινθος των Πνευμάτων» κυκλοφορεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο Κάρλος Ρουίθ Θαφόν έχει ένα αξιοζήλευτο ρεκόρ: Το πρώτο του μυθιστόρημα «Στη Σκιά του Ανέμου», που πρωτοεκδόθηκε στα ελληνικά το 2004, είναι το πιο επιτυχημένο μυθιστόρημα της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, αφού κατάφερε να μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες και να κερδίσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλον τον κόσμο. Ένα διεθνές εκδοτικό φαινόμενο που δύσκολα θα επαναληφθεί στην πατρίδα του την Ισπανία.

Ερχεται «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ντανιέλ Σεμπέρε, ο μικρός γιος ενός βιβλιοπώλη που μεγαλώνει στη Βαρκελώνη τη δεκαετία του ’40. Σε ηλικία δέκα ετών ο μικρός Ντανιέλ οδηγείται από τον πατέρα του στο «Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων» μια λαβυρινθώδη βιβλιοθήκη με σπάνιους και ξεχασμένους τίτλους. Ο βιβλιοπώλης τον αφήνει να επιλέξει ένα και μόνο βιβλίο και εκείνος διαλέγει τη «Σκιά του Ανέμου» του Χούλιαν Κάραξ. Το βιβλίο αυτό θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα, καθώς η λογοτεχνική του περιέργεια θα τον οδηγήσει στην αναζήτηση της αλήθειας πίσω από τη ζωή και την εξαφάνιση του Χούλιαν Κάραξ. Στις σελίδες του βιβλίου επικρατούν, πέρα από την αγάπη για τα βιβλία και τη λογοτεχνία, το μυστήριο, η δράση, οι ανατροπές, τα διλήμματα, οι προδοσίες, οι απώλειες, οι θυσίες. Ο Ντανιέλ είναι ένας λογοτεχνικός ήρωας που μένει αλησμόνητος, ενώ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνάει η σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας, με τις φωτεινές και τις σκοτεινές της στιγμές, και μερικές από τις πιο λαμπρές στιγμές της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Ερχεται «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο τελευταίο μέρος της λογοτεχνικής σειράς, ο Ντανιέλ έχει μεγαλώσει, είναι πια παντρεμένος με τη Μπέα, που έχει γνωρίσει στο πρώτο βιβλίο, βρίσκεται πάντοτε στο βιβλιοπωλείο «Σεμπέρε και Υιός» και εξακολουθεί να βασανίζεται από τον θάνατο της μητέρας του. Ο ίδιος πιστεύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου, ωστόσο μια συνομωσία, με ρίζες πολύ πιο βαθιές απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί, θα αλλάξει τα πάντα. Η συνάντησή του με τη μυστηριώδη Αλίθια Γκρις, ένα πλάσμα γεννημένο απ’ τις σκιές του πολέμου, θα αποκαλύψει τη σκοτεινή ιστορία της οικογένειας, αλλά το τίμημα θα είναι τρομερό… Οι αναγνώστες μιλούν για ένα συναρπαστικό αφήγημα γεμάτο πάθη, συνωμοσίες και περιπέτειες. Ένα χορταστικό μυθιστόρημα-ύμνο στον κόσμο των βιβλίων, στην τέχνη τού να αφηγείται κανείς ιστορίες και στον μαγικό δεσμό ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη ζωή.

Ερχεται «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

INFO

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ

Συγγραφέας: Carlos Ruiz Zafon

Μετάφραση: Βασιλική Κνήτου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ «O Λαβύρινθος των Πνευμάτων»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ