«Άκαρπες» οι συνομιλίες για την εξεύρεση Προέδρου στη Γερμανία - iefimerida.gr

«Άκαρπες» οι συνομιλίες για την εξεύρεση Προέδρου στη Γερμανία

«Άκαρπες» οι συνομιλίες για την εξεύρεση Προέδρους στη Γερμανία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν βρέθηκε ακόμη το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Κρίστιαν Βουλφ, στη Προεδρία της Γερμανίας, καθώς η χθεσινή διαβούλευση ανάμεσα στην καγκελάριο Άνκελα Μέρκελ και στους ηγέτες της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης και των Ελεύθερων Δημοκρατών, Χορστ Ζεεχόφερ και Φίλιπ Ρέσλερ, αντίστοιχα, δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Ανάμεσα σε αυτούς που φέρονται να είναι πιθανοί υποψήφιοι συγκαταλέγονται ο υπουργός Άμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κλάους Τέπφερ, η υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, η δήμαρχος της Φρανκφούρτης Πέτρα Ροθ και η Πράσινη πολιτικός Κατρίν Γκέρινγκ-Έκαρτ.

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου Αντρέας Φόσκουλε, 48 ετών, εξέτασε την προσφορά που του έγινε να αναλάβει πρόεδρος και την απέρριψε, είπαν πηγές στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η Άνκελα Μέρκελ αποπειράται να σφυρηλατήσει συναίνεση στις τάξεις της CSU, του αδελφού βαυαρικού κόμματος της CDU, και του FDP, του ήσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά διαβουλεύεται επίσης και με τους Πράσινους και με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει δηλώσει ότι θέλει ο Κρίστιαν Βουλφ να αντικατασταθεί από τον Γιοαχίμ Γκάουκ, πρώην ανατολικογερμανό αντικομουνιστή ακτιβιστή. Οι Πράσινοι λένε ότι είναι καιρός η Γερμανία να αποκτήσει την πρώτη γυναίκα πρόεδρο.

Τις συνομιλίες διοργάνωσε η καγκελάριος Άνκελα Μέρκελ κι αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, ενώ προς το παρόν και μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Κρίστιαν Βουλφ, χρέη αρχηγού του κράτους εκτελεί ο επικεφαλής της Μπούντεσρατ, Ζεεχόρφερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κρίστιαν Βουλφ παραιτήθηκε από το κυρίως εθιμοτυπικό αξίωμα την Παρασκευή, αφού εισαγγελείς ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του για να τους επιτραπεί να ερευνήσουν τις καταγγελίες ότι δεχόταν χάρες από πλούσιους φίλους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ