Ακυρη η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας -Με απόφαση του ισπανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου - iefimerida.gr

Ακυρη η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας -Με απόφαση του ισπανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ο Κάρλες Πουτζδεμόν λίγα λεπτά μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας / Φωτογραφία: (AP Photo/Manu Fernandez)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από το καταλανικό κοινοβούλιο στις 27 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Η Μαδρίτη ενεργοποίηση πριν από λίγο καιρό το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος, «ξηλώνοντας» την τοπική κυβέρνηση και αφαιρώντας την εξουσία από το καταλανικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, το δικαστήριο αρνήθηκε να ακυρώσει και τα πρόστιμα 12.000 ευρώ ημερησίως που έχουν επιβληθεί στους Josep Maria Jové και Rosa María Vidal, μέλη του καταλανικού κοινοβουλίου.

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο υπογράμμισε ότι η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου Carme Forcadel αλλά και οι Josep Maria Jové και Rosa María Vidal, συνεχίζουν να αγνοούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Αμέσως μετά την υπερψήφιση της ενεργοποίησης του άρθρου 155 από την ισπανική γερουσία, η ισπανική κυβέρνηση απομάκρυνε τον ηγέτη Κάρλες Πουτζδεμόν και την διέλυσε το κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΡΛΕΣ ΠΟΥΤΖΔΕΜΟΝ καταλανική κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ