Ο πάπας θέλει να συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο! - iefimerida.gr

Ο πάπας θέλει να συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο!

Ο πάπας θέλει να συναντήσει τον Φιντέλ Κάστρο!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Φιντέλ Κάστρο θέλει να συναντηθεί ο Πάπας Βενέδικτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα ανώτερου αξιωματούχου του Βατικανό, κατά την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Κούβα τον επόμενο μήνα, κάτι το οποίο όμως θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της υγείας του ιστορικού ηγέτη της επανάστασης.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας στο περιθώριο μιας τελετής στην διάρκεια της οποίας ονομάστηκαν νέοι καρδινάλιοι, είπε ότι το εάν θα γίνει η συνάντηση εκκρεμεί. «Θα εξαρτηθεί από την υγεία του», είπε, αναφερόμενος στον 85χρονο ο οποίος κυβέρνησε επί 49 χρόνια ωσότου τον διαδέχθηκε ο αδελφός του το 2008.

Προς το παρόν ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας επισήμως είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Ο Ραούλ Κάστρο θα υποδεχθεί τον πάπα στο Σαντιάγο δε Κούμπα την 26η Μαρτίου, θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί του στην Αβάνα την 27η Μαρτίου και θα τον αποχαιρετίσει στην αναχώρησή του από την Αβάνα για τη Ρώμη την 28η Μαρτίου.

Στο επίσημο πρόγραμμα, δεν γίνεται καμιά αναφορά στον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος σπάνια πλέον κάνει δημόσιες εμφανίσεις αλλά ενίοτε συναντάται με ξένους ηγέτες οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα και γράφει άρθρα για διεθνή ζητήματα.

Οι σχέσεις της Κούβας με το Βατικανό, που παρέμεναν ψυχρές επί δεκαετίες, άρχισαν να αναθερμαίνονται την δεκαετία του 1990, διαδικασία στην οποία συνέβαλε η επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1998 και η συμβολή της εκκλησίας στη συμφωνία για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων το 2010.

Ο προηγούμενος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Ιωάννης Παύλος, είχε συναντηθεί με τον Φιντέλ Κάστρο δύο φορές, μία στο Βατικανό και μία στην Κούβα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ