Amazon και Netflix δίνουν μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών - iefimerida.gr

Amazon και Netflix δίνουν μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών

Φωτογραφία: Pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία που σημείωσε η κινηματογραφική επική τριλογία «Ο Άρχοντας των Δακτυλιδιών» του Πίτερ Τζάκσον ήταν θέμα χρόνου να σκεφθεί κάποιος να μεταφέρει το αριστούργημα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν στη μικρή οθόνη.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ το Ίδρυμα Τόλκιν και η Warner Bros διαπραγματεύονται την πώληση των δικαιωμάτων των βιβλίων του φημισμένου Βρετανού συγγραφέα έναντι περίπου 163 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς φαντασίας βασισμένης στον κόσμο του Τόλκιν.

Amazon και Netflix δίνουν μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών | iefimerida.gr 0

To αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος

Πληροφορίες του Deadline Hollywood αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει επαφές με την Amazon, το Netflix και την HBO κι ότι ο πρόεδος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, «εμπλέκεται προσωπικά» στις διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρει το Variety.

Οι πληροφορίες έρχονται στο φως μετά τη διευθέτηση μιας αγωγής ύψους 62 εκατομμυρίων στερλινών της οικογένειας του Τόλκιν και του εκδοτικού οίκου HarperCollins με τη Warner Bross για την αδειοδότηση online παιχνιδιών, μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών και άλλων παιχνιδιών που βασίζονται στα βιβλία του συγγραφέα.

Το Ίδρυμα Τόλκιν είχε κατηγορήσει τη Warner Bross -παραγωγή της οποίας ήταν η τριλογία του Πίτερ Τζάκσον- ότι παραβίασε μια συμφωνία του 1969 συνδέοντας τα βιβλία με τον «ηθικά αμφισβητήσιμο (και σίγουρα μη λογοτεχνικό) κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών και των μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών στα καζίνο». Αυτό, όπως είπε, «εξόργισε τους αφοσιωμένους θαυμαστές του Τόλκιν» και έβλαψε ανεπανόρθωτα την πνευματική κληρονομιά του συγγραφέα που πέθανε το 1973 σε ηλικία 81 ετών.

Amazon και Netflix δίνουν μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Άρχοντα των Δακτυλιδιών | iefimerida.gr 1

Ο Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν είχε πουλήσει το 1969 τα δικαιώματα των βιβλίων του έναντι 100.000 λιρών για να διευθετήσει ένα χρέος προς την εφορία

Οι κινηματογραφικές τριλογίες του Άρχοντα των Δακτυλιδιών και του Χόμπιτ κατέγραψαν η κάθε μία εισπράξεις άνω των 2,5 δισ ευρώ παγκοσμίως, σύμφωνα με το Box Office Mojo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ