Το «Τελευταίο τραγούδι» στη Χιούστον είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές - iefimerida.gr

Το «Τελευταίο τραγούδι» στη Χιούστον είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές

Το «τελευταίο τραγούδι» στη Χιούστον είπαν χθες συγγενείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τον ήχο του «I will always love you», σε στενό κύκλο, παρουσία αγαπημένων συγγενών και φίλων, έγινε χθες η κηδεία της Γουίτνεϊ Χιούστον στο Νιούαρκ. Ανάμεσα σε αυτούς που τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία βρέθηκαν οΙ Κέβιν Κόστνερ, Στίβι Γουοντερ, Αλίσια Κις, Μαράϊα Κάρεϊ και Όπρα Γουίνφρι.

Η τελετή, όπως έγραφε και στην πρόσκληση ήταν μια τελετή «επιστροφής στο σπίτι», καθώς ο ναός των βαπτιστών, Νιου Χόουπ υπήρξε και ο χώρος των πρώτων δημόσιων εμφανίσεων της Γουίτνεϊ Χιούστον.

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να την αποχαιρετήσουν τραγουδώντας, όπως ο Στίβι Γουόντερ, ο οποίος μάλιστα, ευχαρίστησε το Θεό που ήταν« ζωντανός τον ίδιο καιρό με τη Γουίτνεϊ».

Τον επικήδειο εκφώνησε ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ, ο οποίος, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στην ταινία «Ο Σωματοφύλακας» που πρωταγωνίστησε μαζί με τη Γουίτνεϊ Χιούστον. «Ήμουν ακόμη ο Σωματοφύλακάς σου, δεν πάει και τόσος καιρός και τώρα έχεις φύγει» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα αποκάλυψε πώς η Χιούστον φοβόταν ότι δεν θα έπαιρνε το ρόλο στη συγκεκριμένη ταινία γιατί οι παραγωγοί έψαχναν για κάποια λευκή, γεγονός που την είχε γεμίσει άγχος και αγωνία. Και συνέχισε λέγοντας πώς «Εξακολουθούσε πάντα να αναρωτιέται: 'Είμαι αρκετά καλή; Είμαι αρκετά όμορφη; Θα αρέσω;'Ήταν ο καημός που την έκανε σπουδαία και εκείνος που την έκανε να σκοντάψει στο τέλος».

Ο τελευταίος, ανεπίσημος σύντροφος της, επίσης τραγουδιστής, Ρέι Τζι ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ η μητέρα και η κόρη της, η 18χρονη Μπόμπι-Κριστίνα, παρηγορούσαν η μία την άλλη στην πρώτη σειρά. Μετά το τέλος της τελετής, η κόρη και σύντροφος της Γουίτνεϊ Χιούστον αντάλλαξαν μια μεγάλη αγκαλιά και μίλησαν μεταξύ τους για αρκετή ώρα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Γούιτνεϊ, που ακολουθούσε το πολυτελές φέρετρο της κόρης της ενώ έβγαινε από την εκκλησία, υποβασταζόμενη από δύο γυναίκες και σπαράζοντας: «Το μωρό μου! Το μωρό μου!».

Παρών και ο πρώην σύζυγος της Χιούστον, Μπόμπι Μπράουν, αν και θεωρείτο ανεπιθύμητος στην τελετή από την οικογένειά της, καθώς τον κατηγορεί ως τον κύριο υπεύθυνο για τον κατήφορο της 48χρονης τραγουδίστριας.

Οι θαυμαστές της Γουίτνεϊ Χιούστον που προσπάθησαν να πλησιάσουν στο ναό, είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία πολλά οικοδομικά τετράγωνα μακριά, αλλά συνόδευαν νοερά το είδωλο τους σε όλη τη διάρκεια της τελετής.

Η νεκρώσιμη ακολουθία της ολοκληρώθηκε μια εβδομάδα μετά τον θάνατο της, όταν βρέθηκε νεκρή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς, βυθισμένη μέσα στην μπανιέρα. Παρότι η εκδοχή του πνιγμού αποκλείστηκε τελικά από τις αρχές, τα ακριβή αίτια του θανάτου της παραμένουν να επιβεβαιωθούν μετά την αναλυτική τοξικολογική εξέταση.

Η ταφή της θα γίνει νωρίς το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα), στο κοντινό νεκροταφείο του Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ, όπου η Γουίτνεϊ θα αναπαυθεί δίπλα στον πατέρα της, Τζον Χιούστον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ