«Η κόλαση είναι εδώ» - Η φωτογραφία-σοκ με τους έντρομους ελέφαντες [εικόνες] - iefimerida.gr

«Η κόλαση είναι εδώ» - Η φωτογραφία-σοκ με τους έντρομους ελέφαντες [εικόνες]

Φωτογραφία: Facebook/santuaryasiapage
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η φωτογραφία με τον τίτλο «Η κόλαση είναι εδώ» κέρδισε το πρώτο βραβείο στον κορυφαίο διαγωνισμό φωτογραφίας του περιοδικού Sancturary της Ασίας.

Στην φωτογραφία φαίνεται ένα ελεφαντάκι με την μητέρα του να προσπαθούν να γλιτώσουν από τους αγριεμένους κατοίκους που τους επιτίθενται με φωτιές.

Το σοκαριστικό στην εικόνα είναι η έκφραση του μικρού ελέφαντα, ο οποίος βγάζει κραυγές από τον φόβο την στιγμή που μία πύρινη μπάλα προσγειώνεται στα πόδια του.

Ο φωτογράφος και νικητής του διαγωνισμού είναι ο Μπιπλαμπ Χάζρα, δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι «αυτού του είδους η ταπείνωση είναι ρουτίνα» στην ανατολική Ινδία.

Συγκεκριμένα, η φωτογραφία τραβήχτηκε στην περιοχή Bankura της Δυτικής Βεγγάλης και αυτή η εχθρική επίθεση προς τους ελέφαντες είναι συχνό φαινόμενο εκεί, την στιγμή που η Ινδία είναι το σημαντικότερο καταφύγιο για τον ασιατικό ελέφαντα καθώς φιλοξενεί πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους.

«Για αυτά τα πανέξυπνα, ευγενικά και κοινωνικά πλάσματα που περιπλανώνται στην ινδική χερσόνησο για αιώνες, η κόλαση είναι εδώ», αναφέρει το σχόλιο του φωτογράφου Biplab Hazra.

Ο Μενάκ Μαζούμντερ, κάτοικος της επαρχίας της Δυτικής Βεγγάλης, σχολίασε στο BBC ότι οι χωρικοί «ευθύνονται για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, κακομεταχειρίζονται τους ελέφαντες και τους υποβάλουν σε φριχτά βασανιστήρια». Πρόσθεσε ότι οι ελέφαντες προκαλούν πολλές φορές ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες, στα χωράφια των αγροτών και ενίοτε «σκοτώνουν αθώους ανθρώπους».

Όσοι αναρωτιούνται πάντως, ο φωτογράφος αν και στην αρχή είχε πει πως είναι άγνωστη η τύχη των ζώων, ο ίδιος ανακάλεσε λέγοντας πως οι δύο ελέφαντες επιβίωσαν από την επίθεση των ανθρώπων.

«Η κόλαση είναι εδώ» - Η φωτογραφία-σοκ με τους έντρομους ελέφαντες [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φωτογραφία βραβείο ελέφαντες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ