Η «μεγάλη» Δευτέρα για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Η «μεγάλη» Δευτέρα για την Ελλάδα

Η «μεγάλη» Δευτέρα για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τα θετικά μηνύματα που καταφθάνουν από την Ευρώπη για οριστική συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, το οποίο και θα ανάψει το πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας ύψους 130 δις Ευρω για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι οι συνομιλίες που είχε τα τελευταία 24ωρα με ευρωπαίους ηγέτες ήταν ενθαρρυντικές και το κλίμα για την Ελλάδα είναι θετικό.


Οι τριμερής τηδεδιάσκεψη της Παρασκευής μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και του Λουκά Παπαδήμο, έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, ότι η καγκελάριος Μέρκελ φέρεται διατεθειμένη να αποτρέψει την χρεοκοπία της Ελλάδας, απορρίπτοντας εμμέσως την σκληρή στάση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παράλληλα, πεπεισμένος ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα καταλήξουν τη Δευτέρα στη συμφωνία εμφανίστηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, που συνομίλησε την Παρασκευή με την πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση του πακέτου. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «όποιος είναι στο ευρώ, παραμένει στο ευρώ», για να προσθέσει συγχρόνως πως αυτό δεν σημαίνει ότι κανείς μπορεί, χωρίς όρους, να κάνει ό,τι θέλει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ