Ελέανορ Ρούσβελτ: Η κρυφή ρομαντική σχέση της Πρώτης Κυρίας με μια άλλη γυναίκα - iefimerida.gr

Ελέανορ Ρούσβελτ: Η κρυφή ρομαντική σχέση της Πρώτης Κυρίας με μια άλλη γυναίκα

apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν μπορώ να πάω για ύπνο χωρίς να σου γράψω. Αν και έχω τόσα πολλά να κάνω, η ζωή μου μοιάζει άδεια χωρίς εσένα», έγραφε η Ελέανορ Ρούσβελτ το 1933. Μόνο που αυτά τα γράμματα δεν ήταν για τον σύζυγό της, αλλά για μια γυναίκα.

Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου του 1962, απεβίωσε στο διαμέρισμα της στο Μανχάταν, όπου την φρόντιζε η κόρη της Άννα γιατί έπασχε από μυελική δυσπλασία (ένα αναιμικό σύνδρομο που προσβάλλει το μυελό των οστών). Ήταν 78 χρονών και κουβαλούσε στις πλάτες της πολλές επιτυχίες, αγώνες, κατακτήσεις, αναγνώριση.

Αν υπάρχει μια λέξη που μπορεί να χωρέσει την προσωπικότητα της Ελέανορ Ρούσβελτ, και νομίζουμε θα συμφωνήσετε μαζί μας, είναι η λέξη «αγωνίστρια». Θεωρείται μία από τις πιο ηγετικές μορφές της γυναικείας χειραφέτησης και πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος.

Πριν ακόμα γίνει Πρώτη Κυρία της Αμερικής μετά την εκλογή του συζύγου της Φράνκλιν Ρούσβελτ (ο οποίος ήταν πέμπτος ξάδερφος του πατέρα της) ως Πρόεδρος της Αμερικής, αγωνίστηκε με πάθος για τα δικαιώματα των γυναικών και τη θέση τους στην κοινωνία.

Ποτέ δεν συμπάθησε ποτέ το ρόλο της ως Πρώτη Κυρία της Αμερικής αφού πίστευε ότι θα της στερούσε τη δυνατότητα να αγωνίζεται. Χάρη σε αυτή όμως τη θέση γνώρισε την Λορίνα Χίκοκ, μια δημοσιογράφο που θα τη βοηθούσε να βρει μια ισορροπία και να φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα που ποτέ δεν φανταζόταν ότι είχε.

Διάβασε την ιστορία της Ελέανορ Ρούσβελτ με τη δημοσιογράφο Λορίνα Χίκοκ στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ