Διαμαντοπούλου: «Eξοργίζομαι με την πολιτική προβοκάτσια Σόιμπλε» - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου: «Eξοργίζομαι με την πολιτική προβοκάτσια Σόιμπλε»

Διαμαντοπούλου:«Eξοργίζομαι με την πολιτική προβοκάτσια του Σόιμπλε»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτηρίζοντας πολιτική προβοκάτσια τη στάση του τις τελευταίες ημέρες ενώ τάχθηκε κατά των εκλογών αυτή την περίοδο τονίζοντας ότι «τα δύο κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν σε μία νέα κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο με υπουργούς αφοσιωμένους αποκλειστικά στο κυβερνητικό έργο, οι οποίοι θα ελέγχονται κάθε μήνα από τη Βουλή για την πιστή υλοποίηση του».

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής μίλησε για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ υποστήριζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη στο ταχύτερο δυνατό χρόνο, με διαδικασίες που δεν θα αμφισβητηθούν, να προχωρήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας. Προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες δεν μπορεί να έχουν προτεραιότητα αυτή την ώρα.

Ο χώρος του δυναμικού Κέντρου και της υπεύθυνης Αριστεράς, η δημοκρατική παράταξη που εκφράστηκε από το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες, είναι εδώ. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να τον συναντήσει ξανά, είναι ιστορικά βέβαιο ότι θα το κάνει ένα νέο κόμμα».

Όσον αφορά στις παρεμβάσεις που δέχεται η χώρα από το εξωτερικό τόνισε ότι «απορρίπτουμε Επιτρόπους, ειδικούς λογαριασμούς και παιδονόμους. Είναι υπόθεση της Κυβέρνησης, της Βουλής και των κοινωνικών εταίρων, να πείσουμε την υφήλιο ότι η Ελλάδα θέλει αλλαγές, μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, πετυχαίνει στόχους.

Έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις από πλευράς Γερμανίας, προκλητικές και για άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία. Ο «πόλεμος των λέξεων» θυμίζει τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Εξοργίζομαι με τον κύριο Σόιμπλε, έμπειρο πολιτικό που γνωρίζει καλά τι σημαίνει παρέμβαση ξένου παράγοντα στην λειτουργία της Δημοκρατίας μιας χώρας. Γι αυτό και σκέφτομαι ότι πρόκειται για πολιτική προβοκάτσια. Ένα ακόμα στοιχείο που ωθεί τα δύο μέρη στον αποχαιρετισμό».

Για την εφαρμογή του νόμου στα ΑΕΙ η υπουργός υποστήριξε ότι «ο νόμος εφαρμόζεται. Η «σύγκρουση» αφορά στο άρθρο για την διοίκηση, δηλαδή την εξουσία, που και εκεί ήδη έχουν εκλεγεί πέντε διοικήσεις. Είναι ενδεικτικό της αλλαγής σελίδας το πώς λοιδορούνται και τι είδους επιθέσεις υφίστανται όσοι, και είναι πολλοί, σηκώνουν το ανάστημά τους σε βίαιες μειοψηφίες. Σέβομαι την κάθε άποψη και στο νόμο, υπάρχει άρθρο που προβλέπει την αξιολόγηση τυχόν αδυναμιών του. Αλλά στέκομαι μετωπικά απέναντι σε κάθε άρνηση εφαρμογής του. Τέλος εποχής και για αυτή την αντίληψη. Τα ΑΕΙ θα πρωτοστατήσουν στην αναπτυξιακή προοπτική».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ