Χασάπης στο Selfridges «έσπρωχνε» παράνομα φουά γκρά σε... διασημότητες - iefimerida.gr

Χασάπης στο Selfridges «έσπρωχνε» παράνομα φουά γκρά σε... διασημότητες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Selfridges είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυτελή πολυκαταστήματα του Λονδίνου και σίγουρα θέλει να περιοριστεί ο ντόρος για τον χασάπη που «έσπρωχνε» παράνομα φουά γκρά από το ντελικατέσεν – χασάπικο του πολυκαταστήματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον Τζακ Ο Σι να δίνει στη διάσημη πελατεία του φουά γκρά το οποίο έχει απαγορευτεί στην Βρετανία, γιατί η υπερσίτιση των χηνων για την παραγωγή του θεωρείται κακοποίηση των ζώων. Το φουά γκρά παρά την απαγόρευση πωλείται ακόμα στο Λονδίνο από γνωστά μαγαζιά όπως το πολυκατάστημ α Harrods όμως το πολυκατάστημα Selfridges απαγόρεψε ρηττά την πώλησή του το 2009 ειδικά μετά την σκληρή κριτική που δέχτηκε από καμπάνια του διάσημου ηθοποιού Ρότζερ Μουρ. Ωστόσο ο Ο Σι που είχε συμβόλαιο με τα Selfridges από το 2008 συνέχισε να πουλάει φουά γκρα στους διάσημους πελάτες του οι οποίοι για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους πελάτες ζητούσαν συνθηματικά «γαλλικό φιλέτο» και ο Τζακ Ο Σι τους τύλιγε το φουά γκρα πριν πάρει κανείς χαμπάρι. Μάλιστα οι πωλήσεις του ήταν ιδιαίτερα υψηλές και κυρίως την περίοδο των Χριστουγένων. Πάντως ο Τζακ μολονότι θα χάσει το πόστο του συνεχίζει να δηλώνει αμεταννόητος για τις πράξεις του και θεωρεί πως όλο αυτό το ζήτημα με το φουά γκρα είναι υπερβολικό και δηλώνει στους δημοσιογράφους «Το να ταίζεις πολύ μια χήνα είναι σαν μου δώσει κανείς μπίρα μέχρι σκασμού...Δεν θα πω όχι και θα μου αρέσει»

Από την πλευρά του το πολυκατάστημα δήλωσε πως έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αποκαλύψει κανείς τα ονόματα των διάσημων πελατών του Ο Σι που... παρανομούσαν για να απολαύσουν την γκουρμέ λιχουδιά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ