Αιχμές Πιλάβιου κατά FIFA για την απόφαση-σκάνδαλο να τιμωρήσει τον Μανωλά

Το λιγότερο «περίεργη» χαρακτήρισε ο Σοφοκλής Πιλάβιος την απόφαση της FIFA να τιμωρήσει τον Κώστα Μανωλά για μη τήρηση του fair play στο ματς με την Κύπρο, μια απόφαση που στερεί από την Εθνική μας έναν σημαντικό παίκτη ενόψει του αγώνα με την Κροατία.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ είπε ότι «φυσικά και με αιφνιδίασε (σ.σ.: η απόφαση της FIFA για Μανωλά) και εμάς και τον κόσμο, αλλά και τον προπονητή που πρέπει να φτιάξει τα σχέδιά του για το παιχνίδι. Θεωρώ ότι ήταν μια απόφαση, στον χρόνο που βγήκε, το λιγότερο περίεργη, για να μην την αποκαλέσω σκάνδαλο».

Και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζω αν έχουν γίνει πιο αυστηρές οι ποινές. Για παράδειγμα, στη διαιτησία κάποιος λέει ότι θα κάνει πιο αυστηρή την κάρτα και ενημερώνει ότι θα το κάνει. Υπάρχει γνωστοποίηση στους αρμόδιους. Αλλά, τόσες μέρες μετά -και πέντε μέρες πριν από δύο κρίσιμα παιχνίδια- δεν υπάρχει ερμηνεία για την τιμωρία. Νομίζω ότι έχει γίνει αυτεπάγγελτα αυτό το πράγμα και όχι μετά από καταγγελία της Κροατίας. Αν δεν ήταν έτσι, θα γίνονταν κάθε φορά καταγγελίες για το παραμικρό. Η FIFA σε κάποιες περιπτώσεις ανακοινώνει την τιμωρία στις ομοσπονδίες. Όταν είναι ποινή κάτω από τρεις αγωνιστικές δεν μπορείς να κάνεις έφεση. Δεν είναι σωστό αυτό γιατί δεν μπορεί να ακουστεί η θέση σου, ούτε να απολογηθείς. Δεν νομίζω να υπάρχει ευθύνη της Ομοσπονδίας. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι σε αυτό, αλλά θεωρώ ότι η ΕΠΟ στα θέματα της Εθνικής ομάδας δρα αρκετά καλά».

Πηγή: sport-fm

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ