Στη Σιγκαπούρη βάφτισαν ορχιδέα... Σταϊνμάγιερ -Για τον Γερμανό ΥΠΕΞ [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Σιγκαπούρη βάφτισαν ορχιδέα... Σταϊνμάγιερ -Για τον Γερμανό ΥΠΕΞ [εικόνες]

Δέντρο ύψους 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ -Στάινμαϊερ αποδόθηκε ιδιαίτερη τιμή κατά την επίσκεψή του στη Σιγκαπούρη καθώς ένα είδος ορχιδέας φέρει πλέον το όνομά του.

Στον νυν πρόεδρο και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας παρουσιάστηκε στους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης η ορχιδέα Dendrobium Frank-Walter Steinmeier ύψους 1,5 μ. με λευκά, χρυσά και μοβ πέταλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.

Germany president Frank-Walter Steinmeier honoured in Singapore by having his name given to a species of orchid: https://t.co/1u2KGH759H

Από το 1957 η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης άρχισε να τιμά υψηλόβαθμους αξιωματούχους που επισκέπτονται τη χώρα δίνοντας το όνομά τους σε επιλεγμένα υβρίδια ορχιδέας. Το εθνικό άνθος της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης είναι η ορχιδέα Papilionanthe Miss Joaquim.

The German President is presented with an orchid named after him in #Singapore: „Dendrobium Frank-Walter Steinmeier“. pic.twitter.com/JNXlzOCGv8

Η τιμή αποδίδεται στους πιο επιφανείς επισκέπτες της χώρας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η σύζυγός του Καμίλα απέκτησαν επίσης πρόσφατα τις δικές τους ορχιδέες. Υπάρχουν επίσης είδη ορχιδέας με τα ονόματα των Ομπάμα, του Νέλσον Μαντέλα, του Μπαν Κι- Μουν, του πρίγκιπα Ουίλιαμ, της Κέιτ Μίντλεντον της Τζέιν Γκούνταλ κά.

Στη Σιγκαπούρη βάφτισαν ορχιδέα... Σταϊνμάγιερ -Για τον Γερμανό ΥΠΕΞ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η επίσκεψη του Φρανκ Βάλτερ - Στάινμαϊερ στη Σιγκαπούρη εντάσσεται σε μεγάλη περιοδεία στη διάρκεια της οποίας θα διανύσει 40.000 χιλιόμετρα και θα μεταβεί στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Κατά την επιστροφή του στη Γερμανία, ο κ. Στάινμαϊερ θα σταματήσει στη Σιγκαπούρη για να παραλάβει την ορχιδέα, η οποία σύμφωνα με τις οδηγίες των βοτανολόγων πρέπει να διατηρηθεί σε θερμοκήπιο.


Ο Εθνικός Κήπος Ορχιδέων βρίσκεται στον ψηλότερο λόφο στους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης και φιλοξενεί πάνω από 1.000 είδη ορχιδέας και 2.000 υβρίδια, μεταξύ αυτών και 200 VIP ορχιδέες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σιγκαπούρη Ορχιδέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ