Τσακαλώτος: «Λάθος» τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: «Λάθος» τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λάθος χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονοικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το ύψος των τόκων που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στις προβλέψεις της τριμηνιαίας έκθεσης που εκδόθηκε χθες από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών σημειώνει πως πρόκειται για λάθος υπολογισμούς.

«Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγήθηκε σε λανθασμένες εκτιμήσεις, αξιοποιώντας στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρήματος που είχαν μεταβιβαστεί στη Βουλή το 2014.

Έτσι εκτινάσσει τους τόκους στα 84,3 δισεκατομμύρια ευρώ την χρονική περίοδο 2021-2026.»

Σημειώνεται ότι στην έκθεση τονίζεται ότι η ελάφρυνση του χρέους, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα είναι αναγκαία όχι τόσο γιατί σήμερα η επιβάρυνση του προϋπολογισμού για πληρωμή τόκων είναι δύσκολα διαχειρίσιμη (όπως δείχνει η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα), αλλά και διότι θα εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη μετά το 2021! Χωρίς σοβαρή ελάφρυνση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους οι πληρωμές τόκων διαμορφώνονται ως εξής:

  • € 6,5 δισ. το 2020
  • € 11 δισ. το 2021
  • € 24,5 δισ. το 2022
  • € 17,5 δισ. το 2023
  • € 13,6 δισ. το 2024
  • € 9 δισ. το 2025
  • € 8,6δισ. το 2026
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσακαλώτος τόκοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ