Μέρκελ: Μην μιλάτε για νέες εκλογές -Σε 10 ημέρες να μπούμε σε «κανονικές» συζητήσεις για κυβέρνηση - iefimerida.gr

Μέρκελ: Μην μιλάτε για νέες εκλογές -Σε 10 ημέρες να μπούμε σε «κανονικές» συζητήσεις για κυβέρνηση

Η Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: ΑP/ Michael Kappeler)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θέλει να ξεκινήσουν σε δέκα ημέρες οι «κανονικές» διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ διεμήνυσε στα υπόλοιπα κόμματα να σταματήσουν να μιλούν για νέες εκλογές.

Η καγκελάριος ανέφερε, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, ότι η μετανάστευση και η κλιματική πολιτική είναι τα πιο ακανθώδη ζητήματα στις διερευνητικές επαφές μεταξύ του CDU, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων. Παρά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και οι Πράσινοι με τους Φιλελεύθερους αλληλοκατηγορούνται για το γεγονός.

Η Μέρκελ τόνισε ακόμη ότι θέλει να έχουν τελειώσει οι διερευνητικές συζητήσεις έως τις 14 Νοεμβρίου ώστε να μπορέσουν τα κόμματα να ξεκινήσουν τις κανονικές διαπραγματεύσεις που μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού.

Νωρίτερα, σε συνάντηση με στελέχη του CDU στο Βερολίνο, η Μέρκελ προειδοποίησε τους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους της να σταματήσουν να μιλούν διαρκώς για νέες εκλογές γιατί, τόνισε, όλα τα κόμματα έχουν την πολιτική ευθύνη για τον σχηματισμό μίας σταθερής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ