Τέξας: Ο μακελάρης απειλούσε την πρώην πεθερά του -18 μηνών το νεαρότερο θύμα του

Ο άνδρας που αιματοκύλισε εκκλησία στο Τέξας δεν είχε ρατσιστικά ή θρησκευτικά κίνητρα, σύμφωνα με τις αρχές, που εκτιμούν ότι πίσω από το μακελειό βρίσκεται μια οικογενειακή διαμάχη.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κίλι μπήκε στην εκκλησία στο Σάδερλαντ Σπρινγκς το πρωί της Κυριακής, την ώρα της λειτουργίας και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας 26 άτομα. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα θύματά του ήταν από 18 μηνών έως 77 ετών. Τραυμάτισε άλλα 20 άτομα και σύμφωνα με τις αρχές ουσιαστικά κανένας από όσους βρίσκονταν στην εκκλησία δεν βγήκε αλώβητος από το μακελειό.

Ο μακελάρης είχε τρία όπλα- χωρίς άδεια- και ήταν σε διαμάχη με την πρώην πεθερά του, ανέφεραν αστυνομικοί σύμφωνα με το BBC. Μάλιστα, της είχε στείλει απειλητικά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες. Η μητέρα της πρώην συζύγου του συνήθιζε να πηγαίνει στην εκκλησία που έγινε το μακελειό.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι όπως όλα δείχνουν ο Κίλι έβαλε τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα τον είχε πυροβολήσει ένας πολίτης. Οταν δέχθηκε τον πυροβολισμό, ο Κίλι τηλεφώνησε στον πατέρα του και του είπε ότι δεν πίστευε πως θα επιζήσει.

Ο 26χρονος ήταν πρώην μέλος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ το 2012 καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για επίθεση στην τότε σύζυγό του και το παιδί τους. Πρώην σύντροφοί του τον περιγράφουν ως προβληματικό άτομο, που δεν τις άφηνε στην ησυχία τους μετά τον χωρισμό. Τουλάχιστον μία ανέφερε ότι προσπάθησε ακόμη και να της δώσει χρήματα για να περάσει χρόνο μαζί του. «Ηταν πολύ άρρωστος στο μυαλό», είπε η Κέιτι Λάντρι, πρώην σύντροφός του, στο NBC. «Χρόνια μετά τον χωρισμό μας προσπαθούσε να με δωροδοκήσει για να κάνουμε παρέα. Μου επιτέθηκε, με έπαιρνε διαρκώς τηλέφωνο, λέγοντας πραγματικά περίεργα πράγματα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέξας μακελάρης Εκκλησία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ