Το Charlie Hebdo δέχεται απειλές -Για το νέο προκλητικό εξώφυλλο [εικόνα]

Νέες απειλές δέχθηκε το Charlie Hebdo, έπειτα από προκλητικό εξώφυλλό του για τον Ελβετό ισλαμολόγο Ταρίκ Ραμαντάν.

Η γαλλική αστυνομία διερευνά τις απειλές που διατυπώθηκαν μέσω των social media, σε βάρος του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, τα γραφεία του οποίου δέχθηκαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς.

Το επίμαχο εξώφυλλο του νέου τεύχους απεικονίζει τον Ραμαντάν, που κατηγορείται για βιασμό, σε στύση και το σχόλιο «Είμαι ο έκτος πυλώνας του Ισλάμ», ενώ ο τίτλος είναι «Βιασμός: Η Αμυνα του Ταρίκ Ραμαντάν». Οι πέντε πυλώνες του Ισλάμ είναι οι πράξεις που θεωρούνται υποχρεωτικές για τους πιστούς: πίστη, προσευχή, φιλανθρωπία, νηστεία και προσκύνημα στη Μέκκα.

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Ραμαντάν για βιασμό μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που προκάλεσε ένα «τσουνάμι» καταγγελιών σε όλο τον κόσμο. Ο 55χρονος έχει απορρίψει τις καταγγελίες.

«Οι απειλές ουσιαστικά δεν σταμάτησαν εντελώς ποτέ. Αρκετές φορές απειλούν τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο σκιτσογράφος Riss, που είναι διευθυντής του Charlie Hebdo.

«Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο. Το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Charlie Hebdo απειλές Ταρίκ Ραμαντάν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ