Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη «Ίσως την επόμενη φορά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά και η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Μαριαλένα Σπυροπούλου. Στο Polis Art Café, στις 8.30 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η Μαριέττα Πεπελάση στον Ιανό

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαριέττας Πεπελάση «Φωτεινή. Όλα είναι μνήμη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελένη Γκίκα, ο ψυχοθεραπευτής Βαγγέλης Γεωργακόπουλος και η σκηνοθέτρια Άσπα Τομπούλη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Δημήτρης Παπανικολάου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Στέλλα Παπαδοπούλου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η Αγγελική Δαρλάση στον Ιανό

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας σειράς «Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας» της Αγγελικής Δαρλάση. Για τα βιβλία θα μιλήσουν η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και η Εμμανουέλα Κατρινάκη, Δρ Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός Κώστας Δαρλάσης. Η Ιφιγένεια Κακριδώνη και η Μαρία Τερζάκη θα παρουσιάσουν με συνοδεία ζωντανής μουσικής μέρος της δραματοποιημένης αφήγησης για παιδιά «Παραμυθένια λόγια στο μαντίλι» που βασίζεται στα βιβλία της σειράς. Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος Πελιώ Παπαδιά. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Βασίλης Αλεξάκης στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Βασίλη Αλεξάκη και το έργο του. Ο βραβευμένος δημιουργός μάς ξεναγεί στο συγγραφικό του εργαστήρι και μιλάει για τις επιρροές του και τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα του έργου του. Θα προλογίσει ο Κώστας Κατσουλάρης, συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS. Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει η επιμελήτρια Ελένη Μπούρα. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο Νίκος Δήμου στο Public στο Σύνταγμα

Ο Νίκος Δήμου συνομιλεί με τον Γιάννη Μπασκόζο και τον Μάκη Προβατά εκτός κανόνος. Από τη φιλοσοφία στη φωτογραφία και από το δοκίμιο στις γάτες.
Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Η Γιώτα Αργυροπούλου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Gutenberg και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο «Για Σίκινο, Ανάφη, Αμοργό» της Γιώτας Αργυροπούλου. Θα μιλήσουν η Μαρία Μαρκαντωνάτου φιλόλογος-ποιήτρια και ο Joshua Barley ελληνιστής-μεταφραστής. Θα απαγγείλει η Άσπα Κυρίμη ηθοποιός- σκηνοθέτις. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με παραδοσιακή μουσική η Μαρουσώ Κυδωνιέως (βιολί) και η Βασιλική Βουτέλη (τραγούδι ). Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Ο Θόδωρος Πάγκαλος στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Πατάκη και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου «Το γλωσσάριο της κωλοτούμπας». Ο Θόδωρος Πάγκαλος θα συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους Άρη Πορτοσάλτε και Μάκη Προβατά και με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη. Στο Public Café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

«Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Institut Français de Grèce, το British Council, το Instituto Cervantes de Atenas, το Istituto Italiano di Cultura di Atene και οι εκδόσεις Ίκαρος παρουσιάζουν την πεντάγλωσση ανθολογία «Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!» του Οδυσσέα Ελύτη. Την έκδοση θα παρουσιάσει ο David Connolly. Θα μιλήσουν η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ο Γιώργος Κουρουπός και η Κατερίνα Καρύδη.Ποιήματα στις διαφορετικές γλώσσες θα διαβάσουν οι: David Connolly, Paola Maria Minucci, Béatrice Stellio Connolly, Νίνα Αγγελίδου. Μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη από τον Γιώργο Κουρουπό, που περιλαμβάνονται στην έκδοση, θα ερμηνεύσουν η σοπράνο Μάιρα Μηλιολιδάκη και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Auditorium Theo Angelopoulos, στις 7 το βράδυ (Σίνα 31, Αθήνα)

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Ο Διονύσης Μαρίνος στο Booktalks στο Π. Φάληρο

Οι εκδόσεις Μελάνι και το Booktlaks παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων του Διονύζη Μαρίνου με τίτλο «Όπως κι αν έρθει αυτό το βράδυ». Με τον Διονύση Μαρίνο θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς. Στο βιβλιοπωλείο Booktalks, στις 7.30 το βράδυ (Αγίου Αλεξάνδρου & Αρτέμιδος, Π. Φάληρο).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο Θόδωρος Γρηγοριάδης στον Ιανό

Οι εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Θόδωρου Γρηγοριάδη «Καινούργια πόλη». Για το έργο του Θόδωρου Γρηγοριάδη θα μιλήσουν η συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη και ο δημοσιογράφος Χρήστος Παρίδης. Τη συζήτηση θα συντονίσει η εκδότρια Άννα Πατάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 7
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ