Οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ εμπλέκονται στα Paradise Papers - iefimerida.gr

Οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού Γιλντιρίμ εμπλέκονται στα Paradise Papers

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αποκαλύψεις των Paradise Papers καίνε και τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφού όπως προκύπτει η οικογένειά του διατηρεί offshore εταιρείες στη Μάλτα.

Όπως αναφέρει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, οι γιοι του Τούρκου πρωθυπουργού, Ερκάμ και Μπουλέντ Γιλντιρίμ είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες δύο εταιρειών που είναι καταχωρημένες στη Μάλτα. Η πρώτη εξ’ αυτών, η Hawke Bay Marine Co., ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2004 και σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία κατέχει ή διαχειρίζεται πλοία, ενώ η δεύτερη εταιρία, η Black Eagle Marine Co. ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2007. Σημειωτέον ότι την περίοδο εκείνη ο Γιλντιρίμ ήταν υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας. Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ερκάμ εκτός από βασικός μέτοχος των εταιρειών αυτών είναι επίσης και διευθυντής τους. Οι εταιρείες καταχωρήθηκαν ως ενεργές στο Μητρώο Εταιρειών της Μάλτας τον Οκτώβριο του 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ