Απεργούν οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - iefimerida.gr

Απεργούν οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 48ωρη απεργία, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, προχωρούν οι εργαζόμενοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με βασικό αίτημα την οργανωτική αναβάθμιση της εποπτικής αρχής.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σημείωνουν ότι η αλματώδης αύξηση των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στο πλαίσιο των απαιτήσεων τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της εθνικής νομοθεσίας, σε συνδυασμό με την παρατηρούμενη αποχώρηση του προσωπικού της, που οφείλεται στην συνολική υποβάθμισή της, αντιμετωπίζεται από τη Διοίκησή της χωρίς κεντρικό συνολικό σχεδιασμό με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και χωρίς καμία πρόβλεψη δημιουργίας κινήτρων για τη διακοπή του κύματος αποχωρήσεων.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις της Διοίκησης, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λαμβάνονται αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα εμπλεκόμενα μέρη, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Εργαζομένων να ερευνά, κατ’ ανάγκη, τη νομιμότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ