«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας - iefimerida.gr

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως έναν τρελό, ανατριχιαστικό παρία που άρχισε πρόσφατα να κάνει κηρύγματα υπέρ της αθεϊας και να τσακώνεται στα social media περιγράφουν πρώην συμμαθητές και γνωστοί του τον μακελάρη του Τέξας, Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, τον άνθρωπο που εκτέλεσε χθες εν ψυχρώ τουλάχιστον 26 ανθρώπους στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών της αγροτικής κοινότητας του Σάδερλαντ Σπρινγκς.

«Είχε ένα -δυο παιδιά, έδειχνε φυσιολογικός αλλά κάπως ήσυχος και τελευταία έδειχνε να έχει πέσει σε κατάθλιψη. Ήταν ο πρώτος άθεος που γνώρισα», είπε ο Πάτρικ Μπόις, που πήγαινε στο ίδιο λύκειο με τον 26χρονο.

«Πάντα χαρακτήριζε ανόητους όσους πιστεύουν στον Θεό και προσπαθούσε να κηρύξει την αθεϊα», συμπλήρωσε μια άλλη πρώην συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόουζ Νάβα.

«Αναρτούσε συνέχεια τις αθεϊστικές του βλακείες, αλλά και φωτογραφίες του με το μωρό του. Τρελό», σχολίασε ο Μάικλ Γκοφ.

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας | iefimerida.gr 0

Άτομα που τον γνώριζαν λένε ότι ο δράστης του φονικού τους προκαλούσε ανατριχίλα με τη συμπεριφορά του, αλλά δεν περίμεναν ποτέ να φθάσει σε τέτοιο σημείο. «Είναι τρομακτικό να σκέφτομαι ότι αυτός ο ψυχοπαθής ήταν στο σπίτι μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ήμασταν φίλοι κι ότι κάποια βράδια κοιμόμουν στο σπίτι του όταν ήμασταν παιδιά. Απομακρύνθηκα από κοντά στου λύκειο μετά από έναν τσακωμό στο σχολείο, όπου προσπάθησε αρκετές φορές να με γρονθοκοπήσει. Ήταν μουρλός», σχολίασε πρώην φίλος του στο Facebook.

Ωστόσο, η τοπική αστυνομία λέει ότι ο Κέλι είχε σχετικά καθαρό ποινικό μητρώο, πέρα από κάποιες παραβιάσεις του ΚΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν μέλος τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας | iefimerida.gr 1

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 26χρονος ήταν πρώην μελετητής της Βίβλου, παντρεμένος με την Ντάνιελ Σιλντς, με την οποία φαίνεται ότι απέκτησε ένα παιδί. Η γυναίκα του δίδασκε παλαιότερα στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών, ενώ η πεθερά του, Μισέλ Σιλντς, φαίνεται ότι ήταν ενορίτισσα στην εκκλησία και φίλη της γυναίκας του πάστορα.

Σύμφωνα με λογαριασμό στο LinkedIn που φαίνεται να είναι δικός του, ο μακελάρης μετά την αποφοίτησή του το 2009 από το Λύκειο του Νιου Μπράουνφελς υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία μέχρι το 2014, αλλά απετάχθη επειδή επιτέθηκε στη γυναίκα και το παιδί του. Πέρασε μάλιστα από στρατοδικείο και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Στη συνέχεια εργάστηκε εθελοντικά ως δάσκαλος βιβλικών μελετών στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών Κίνγκσβιλ, σύμφωνα πάντα με το λογαριασμό του στο LinkedIn, όπου πόζαρε μ’ ένα παιδί. Εργάστηκε μάλιστα ως σεκιούριτι σ’ ένα θαλάσσιο πάρκο.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα της φονικής του επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας | iefimerida.gr 2

«Έχω πάθει σοκ. Είναι αδιανόητο», είπε με δάκρυα στα μάτι ο Σκοτ Χόλκομπ, που έχασε τους γονείς του και την έγκυο νύφη του στο μακελειό. «Ο πατέρας μου ήταν καλός άνθρωπος, του άρεσε να κηρύττει. Είχε καλή καρδιά». Στο πλευρό του η αδελφή του συμπλήρωσε συντετριμμένη: «Δεν φοβόντουσαν το θάνατο. Πίστευαν πολύ, κι αυτό με ανακουφίζει. Νιώθω ότι οι γονείς μου, ειδικά η μητέρα μου, δεν φοβήθηκαν».

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας | iefimerida.gr 3

Μια ενορίτισσα, η Σάντι Γουόρντ, αγωνιά για την τύχη της νύφης της και των τριών εγγονών της, που τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη. Ένα από τα εγγόνια της, ηλικίας μόλις 5 ετών, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες κι ήταν όλη νύχτα στο χειρουργείο. «Μόλις έμαθα τι συνέβη άρχισα να προσεύχομαι για όλους όσους βρίσκονταν εκεί».

Τα θύματα ήταν ηλικίας 5 έως 72 ετών και μεταξύ τους περιλαμβάνονταν αρκετά παιδιά, μια έγκυος και η 14χρονη κόρη του πάστορα. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι ακόμη τραυματίστηκαν.

Το χειρότερο μακελειό στην ιστορία της Πολιτείας συνέβη κατά την όγδοη επέτειο της φονικής επίθεσης στη στρατιωτική βάση του Φορτ Χουντ του Τέξας, όταν ένας ψυχίατρος του στρατού, ο ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν σκότωσε 13 ανθρώπους σε μια προσπάθεια να ξεκινήσει τζιχάντ («ιερό πόλεμο») κατά του προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Αθεος, ανατριχιαστικός παρίας» -Τι λένε πρώην συμμαθητές και γνωστοί του για τον μακελάρη του Τέξας | iefimerida.gr 4

(Φωτογραφίες: ΑΡ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ