Η Τρόικα θα περνάει από κόσκινο τις δαπάνες των υπουργείων - iefimerida.gr

Η Τρόικα θα περνάει από κόσκινο τις δαπάνες των υπουργείων

Η Τρόικα θα περνάει από κόσκινο τις δαπάνες των υπουργείων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από το κόσκινο των δανειστών θα περνάνε οι δαπάνες των υπουργείων, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Time. Διεθνή κλιμάκια ελέγχου αναμένεται θα ασκούν ασφυκτικό έλεγχο στις δαπάνες της Ελλάδας.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και η δημιουργία λογαριασμού που θα πρέπει να έχει πάντα την απαραίτητη ρευστότητα για την αποπληρωμή του χρέους τους επόμενους 9-12 μήνες. Αν τα χρήματα που θα είναι διαθέσιμα δεν επαρκούν θα αφαιρούνται κεφάλαια που προορίζονται για τη λειτουργία του κράτους.

Η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πρωτοφανή εποπτεία του ελληνικού προϋπολογισμού, ειδικά στο σκέλος διαχείρισης των κεφαλαίων. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, η συμφωνία που θα προβλέπει τα παραπάνω αναμένεται να οριστικοποιηθεί.

Το πακέτο στήριξης θα περιέχει επιπλέον μόνιμη και ενισχυμένη παρουσία διεθνών επιθεωρητών, οι οποίοι θα προσπαθούν να κάνουν ελέγχους σε πραγματικό χρόνο στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τις δημόσιες δαπάνες. Θα περιλαμβάνει, όμως, και λίστα με 24 «προηγούμενες δράσεις», τις οποίες η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη του μήνα ώστε να αποδεσμευτεί το δάνειο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ