Μακελάρης του Tέξας: 26 ετών, αποπεμφθείς από τον στρατό -Τα οικογενειακά προβλήματα και ο ρόλος της πεθεράς του

Ντυμένος στα μαύρα, εφοδιασμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι και αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλι είναι ο δράστης της φονικής επίθεσης σε εκκλησία του Τέξας την Κυριακή, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Ο 26χρονος εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου, μπήκε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας. Συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα. Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά ακόμη όπλα. Τα κίνητρά της επίθεσης παραμένουν ακόμα άγνωστα.

Ποιος είναι ο δράστης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για την ταυτότητα του δράστη από τα αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο ήταν πρώην στρατιωτικός ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014.

Στοιχεία από λογαριασμό στο LinkedIn, που φέρεται να ανήκει στον Kelley, αναφέρουν ότι ο 26χρονος εντάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μετά την αποφοίτησή του από το New Braunfels High School το 2009. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι ήταν εργαζόταν στην αεροπορία δεν έδωσε ωστόσο περαιτέρω πληροφορίες για τον 26χρονο. Εργάστηκε στον τομέα των logistics και στις προμήθειες έως ότου τελικά εκδιώχθηκε για επίθεση κατά της συζύγου του και του παιδιού του και φυλακίστηκε για 12 μήνες σε στρατιωτική φυλακή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε εργαστεί εθελοντικά και ως δάσκαλος μελέτης της Αγίας Γραφής.

Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.

Η σελίδα του Κέλι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του σε αυτόν τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά.

Άλλη μια φωτογραφία τον εικονίζει να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα», που έγραψε ο ίδιος, αναφερόμενος στο όπλο.

Σε άλλη ανάρτηση ο Κέλεϊ είχε ανεβάσει την φωτογραφία ενός όπλου AR-15, ένα ημιαυτόματο όπλο με το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε την φονική επίθεση. Πρόκειται επίσης για το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες μερικών από τις πιο φονικές επιθέσεις στις ΗΠΑ όπως στην πρόσφατη στο Λας Βέγκας, στο νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και στο σχολείο του Σάντι Χουκ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 26χρονος ήταν παντρεμένος με την Ντανιέλ Σίλντς με την οποία είχε ένα παιδί και η πεθερά του, Μισέλ Σίλντς, φέρεται να ήταν ενορίτισσα στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών και να ήταν και φίλη στα κοινωνικά δίκτυα με τη σύζυγο του πάστορα.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο 26χρονος να ανήκε σε τοπική ομάδα πολιτοφυλακής.

Ο Kelley στα εφηβικά του χρόνια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τέξας Εκκλησία μακελειό δράστης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ