ΝΔ: Tσίπρας-Καμμένος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για τον «μη πληρεξούσιο μεσάζοντα» - iefimerida.gr

ΝΔ: Tσίπρας-Καμμένος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για τον «μη πληρεξούσιο μεσάζοντα»

Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο Eθνικής Aμυνας στη Σαουδική Αραβία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται πως σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, κάτι που ρητά απαγορεύεται από το νόμο, ενώ σημειώνεται πως, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Αμύνας Πάνος Καμμένος διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού, παρουσία μάλιστα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο υπουργός Αμυνας θέλησε στο ακέραιο να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της συγκεκριμένης χώρας.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα να απαντήσουν, «ποιος ήταν ο -κατά το δημοσίευμα - μη πληρεξούσιος μεσάζοντας Β.Π. και ποιους σκοπούς κλήθηκε να εξυπηρετήσει, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά δια νόμου σε αντίστοιχες διακρατικές συμφωνίες».

Τέλος, τους ζητά να απαντήσουν αν ήταν ή όχι σε γνώση της Σαουδικής Αραβίας η επιλογή του κ. Καμμένου να αναθέσει τη διαμόρφωση της συμφωνίας στο συγκεκριμένο μεσάζοντα καθώς και το ποια ακριβώς σχέση έχει ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω μεσάζοντα με τον οποίο φέρεται να υπέγραψε και σχετική σύμβαση πώλησης του πολεμικού υλικού στις 17 Ιουνίου 2017; Μάλιστα, τονίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και για τον λόγο αυτό θα καταθέσει αύριο σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ