Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση - iefimerida.gr

Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκάρουν οι φωτογραφίες του οχήματος του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αμέσως μετά την επίθεση που έγινε στις 25 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας και «βλέπουν» για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός γλίτωσε από την δολοφονική επίθεση με σοβαρά μεν, αλλά μόνο με τραύματα, στο πόδι, την κοιλιά, το στήθος και τα μάτια.

Αίματα του Λουκά Παπαδήμου βρίσκονται παντού, στα καθίσματα, τις πόρτες, στην οροφή του οχήματος που τον μετέφερε το απόγευμα της 25ης Μαΐου. Αριστερά του στο πίσω κάθισμα, εφημερίδες και η αλληλογραφία που θεωρητικά είχε ελεγχθεί στα μηχανήματα της «αθώας» Βουλής. Τα τζάμια θολωμένα από την ανάφλεξη της πυρίτιδας. Οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι «κουρτίνες» προστασίας στην οροφή έχουν ανοίξει από το ωστικό κύμα.

Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος. Πάνω σε κολλητική ταινία αυτών των κομματιών χαρτιού, σύμφωνα με το εργαστήριο DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και σε ανάμειξη βιολογικών υλικών ταυτίστηκε ο «κύριος γενετικός τύπος ατόμου» που εντοπίστηκε πάνω σε πειστήρια που είχε στην κατοχή του ο 29χρονος Κώστας Γιαγτζόγλου αλλά σε αντίστοιχο DNA, το οποίο διαχωρίστηκε σε έναν από τους οκτώ συνολικά τρομοφακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν την 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση | iefimerida.gr 0

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του οχήματος του Λουκά Παπαδήμου, αναδεικνύει την επικινδυνότητα της ανάφλεξης του παγιδευμένου φακέλου.

Σε άλλη φωτογραφία από το εσωτερικό της Mercedes, στο μπροστινό μέρος, όπου καθόταν οι συνοδοί του, οδηγός και συνοδηγός, φαίνεται το σπασμένο παρμπρίζ, ο διαλυμένος καθρέφτης και κομμάτια του τρομοφακέλου στο καντράν, το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού.

Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση | iefimerida.gr 1

Η τρίτη φωτογραφία δείχνει εξωτερικά από την αριστερή πλευρά, το όχημα του Λουκά Παπαδήμου. Πόρτα οδηγού, και η πίσω είναι ανοικτές όπως και το πορτμπαγκάζ. Οι πλαϊνοί αερόσακοι ασφαλείας έχουν ανοίξει όπως αυτοί της οροφής. Φαίνεται σπασμένο το πλαϊνό τζάμι του οδηγού, ενώ στο κάθισμα δίπλα από τον πρώην πρωθυπουργό φαίνονται κάποιες εφημερίδες, αλληλογραφία και πάλι κομμάτια από τον παγιδευμένο φάκελο που ανεφλέγη. Πίσω διακρίνεται να έχει σταματήσει το συνοδευτικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Λίγα λεπτά μετά την ανάφλεξη, οι συνοδοί του, που επίσης έχουν τραυματιστεί ελαφρότερα τον έχουν ακουμπήσει στο πεζοδρόμιο, έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση | iefimerida.gr 2

Παπαδήμος: «Πώς έσκασε η βόμβα στα χέρια μου» -Η κατάθεσή του

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα από την πίεσή τους...».

Με τα λόγια αυτά, ο Λουκάς Παπαδήμος περιέγραψε στους άντρες της ΕΛ.ΑΣ όλα όσα αισθάνθηκε αμέσως μετά την έκρηξη του τρομοφακέλου στα χέρια του, στις 25 Μαΐου.

Το «Βήμα της Κυριακής» δημοσιεύει απόσπασμα από την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού στους αστυνομικούς στις 31 Μαΐου, κατά την οποία ο Λ. Παπαδήμος εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα συνέβησαν πριν αλλά και αφότου εξερράγη ο μηχανισμός ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το σχήμα του φακέλου νόμισε ότι περιείχε ένα βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε: «Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα».

Ηταν εκείνη την ώρα, που σημειώθηκε η έκρηξη. «...Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο» περιέγραψε ο κ. Παπαδήμος.

Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου

Η ίδια εφημερίδα παρουσιάζει και στοιχεία από το δικαστικό φάκελο της -αναφερόμενης από την ΕΛ.ΑΣ. «δράσης» του αναρχικού Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου.

Ο 29χρονος φέρεται να έχει αποστείλει τόσο το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου αλλά και αυτά που έφτασαν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι αλλά και σε άλλους Ευρωπαίους πολιτικούς και υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εικόνες-σοκ από το όχημα του Λουκά Παπαδήμου μετά τη δολοφονική επίθεση | iefimerida.gr 3

Ορισμένα εξ’ αυτών των δεμάτων εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, πριν βγουν από τη χώρα και φτάσουν στα χέρια των Ευρωπαίων αξιωματούχων που αναγράφονταν ως παραλήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιαγτζόγλου πήρε το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο κατηγορούμενος έδωσε πολύωρη απολογία για όσα του καταλογίζει ο εφέτης στην υπόθεση των «τρομοδεμάτων» μετά το πέρας της οποίας, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ