«Φάουλ» του πρίγκιπα Γουίλιαμ -Περιμένει 3ο παιδί και έβγαλε παθιασμένη ομιλία για τον υπερπληθυσμό - iefimerida.gr

«Φάουλ» του πρίγκιπα Γουίλιαμ -Περιμένει 3ο παιδί και έβγαλε παθιασμένη ομιλία για τον υπερπληθυσμό

Φωτογραφία: (Christian Charisius/Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε... ατόπημα επέπεσε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος έβγαλε μια παθιασμένη ομιλία για τον τρόπο με τον οποίο ο υπερπληθυσμός θα καταστρέψει την άγρια ζωή, την ώρα που η Κέιτ Μίντλετον κυοφορεί το τρίτο τους παιδί.

Ο 35χρονος Δούκας του Κέμπριτζ προχώρησε σε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο γκαλά Τασκ στο Λονδίνο την Πέμπτη το βράδυ.

«Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, είδαμε τους πληθυσμούς άγριας ζωής να μειώνονται κατά 50%. Θα πρέπει να εργαστούμε πολύ περισσότερο και να συλλογιστούμε βαθιά για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι και τα υπόλοιπα είδη, με τα οποία μοιραζόμαστε αυτόν τον πλανήτη, μπορούν να συνυπάρξουν» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Ο ταχύτατα αυξανόμενος πληθυσμός της Αφρικής αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050, δηλαδή θα γεννιούνται 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε μήνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η αύξηση θα πιέσει σημαντικά την άγρια ζωή».

Σε αντίστοιχες δηλώσεις έχει προχωρήσει και στο παρελθόν και ο πατέρας του Γουίλιαμ, πρίγκιπας Κάρολος. Εκείνος είχε προειδοποιήσει ότι ο πλανήτης αυτός δεν μπορεί να μας συντηρήσει όλους και πώς σίγουρα θα βοηθούσε αν καταγραφόταν μείωση της αύξησης του πληθυσμού.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα υποδεχτούν το τρίτο παιδί τους τον Απρίλιο του 2018. Μάλιστα, ορισμένα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Κέιτ είναι έγκυος σε... δίδυμα, κάτι το οποίο θα κάνει το ζεύγος πολύτεκνο. Πριν ανακοινωθεί η εγκυμοσύνη της Δούκισσας του Κέμπριτζ, μια περιβαλλοντική οργάνωση από το Σαν Φρανσίσκο είχε ζητήσει από το ζευγάρι να δώσει το «καλό παράδειγμα» και να μην κάνει άλλα παιδιά για περιβαλλοντικούς λόγους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ